Segons Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), “si volem assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), cal canviar la manera de relacionar-nos amb la natura i entre les persones”. Ho va explicar en una conferència virtual, el passat dimarts 16 de setembre, sobre l’Agenda 2030, els 17 ODS i com s’està treballant per aterrar-la a Catalunya.
“Estem en una situació de deute ecològic. En 235 dies hem consumit els recursos naturals que la terra pot generar en 1 any” va exposar Arnau Queralt per explicar la situació d’emergència actual. Els ODS s’emmarquen dins els límits mediambientals i per això "necessitem una economia al servei de les persones i dins els límits del planeta”.
“La COVID-19 ha tingut impactes molt seriosos a nivell sanitari, econòmic i social i ha endarrerit els progressos assolits en els ODS, a Catalunya farem l’actualització del Pla Nacional, amb els compromisos de l'Agenda 2030, i activarem l’Aliança Catalunya 2030” va avançar el director del CADS.
Arnau Queralt va explicar en què consisteix l’Aliança Catalunya 2030 que va néixer per un mandat del Parlament de Catalunya i que es va constituir el mes de febrer de 2020 amb la participació d’organitzacions compromeses amb l’Agenda 2030. Entre els àmbits en què és més urgent d’intervenir, el director del CADS va destacar que cal “accelerar la transició energètica i del model de mobilitat, així com el model de producció i consum. Per què transformar Catalunya és millorar el món”.
Per saber més llegeix l'entrevista a "Fulls d'Enginyeria"