El repte actual del canvi climàtic, amb més sequera i més precipitacions, ha mostrat la vulnerabilitat dels sectors econòmics a la manca d’aigua i requereix accions consensuades i complementàries, tant des del punt de vista tècnic com de polítiques públiques. Per aquesta raó, els col·legis d’Economistes, Enginyers Agrònoms, de Camins i Industrials s’uneixen en “l’Observatori de l’Aigua”, un grup de treball transversal que s’ha creat amb l’objectiu de trobar solucions en la gestió de l’aigua i convertir Catalunya en un país més resilient. 

L’Observatori de l’Aigua reuneix a quatre actors rellevants en el sector de l’aigua per definir les bases de com s’ha de gestionar en el futur i  marcar un full de ruta a seguir per part d’aquells i aquelles que prenen les decisions”, va apuntar Marc Oliva, president de la Comissió de Canvi Climàtic i Economia Circular dels Enginyers Industrials de Catalunya. 

Cal interconnectar les grans xarxes de subministrament d’aigua a Catalunya per optimitzar els recursos i ser més resilients”, va defensar Carles Conill, de l’Àrea Social i de Desenvolupament Sostenible del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya. En aquest sentit, Conill va celebrar que el Govern de Catalunya hagi aprovat el Pla de gestió de l’aigua de les conques internes, però “les obres més urgents han de començar ja”. 

Conxita Villar, degana del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, va assenyalar que “si volem produir més aliments, mantenint la mateixa superfície agrària, cal implantar més regadius (eficients) i implementar l’agricultura de precisió”. Segons Ana Garcia, presidenta de la Comissió d’Economia i Sostenibilitat i membre de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya, “l’aigua és un bé transversal i ha d’estar present, cada cop més, en les polítiques públiques”. 

Compartir