En el marc del Dia Internacional de les Dones (8 de març) conversem amb Mireia Furriol, presidenta de la Comissió d'Equitat, Tecnologia i Futur dels Enginyers Industrials de Catalunya. "Per fomentar el talent femení és important treballar en totes les fases del cicle educatiu i entendre i gestionar tots els biaixos que tenim de gènere i les creències limitants. Tot allò que faci pensar que una dona no pot fer una carrera d'enginyeria". 

"Si no hi som no se'ns veu" assenyala Mireia Furriol. Per això, Furriol defensa que "cal que les dones que treballem com a enginyeres no ens amaguem i donem una pas endavant per fer-nos visibles"

La transformació actual no només és tecnològica sinó també de valors cap a un major humanisme i "el paper de la dona és fonamental", destaca Furriol. Però recorda que "no estem parlant d'homes o dones sinó d'homes i dones, cal anar cap a  l'equitat, cap a un equilibri de gènere".

Com a presidenta de la Comissió d'Equitat, Tecnologia i Futur valora positivament tota la tasca que estan desenvolupant, aixì com l'aplicació del "Decàleg d'Equitat" dels Enginyers Industrials de Catalunya. Tot i que lamenta que els membres de la Comissió siguin majoritàriament dones ja que "l'equitat és cosa de totes i tots i el talent no entén de gèneres". 

 

Compartir