El director de la càtedra en transició energètica de la Fundación Repsol i conseller independent de Repsol, Mariano Marzo, va explicar a l’auditori dels Enginyers Industrials de Catalunya, el passat dimarts 19 de novembre de 2019, quin és el full de ruta de la petrolera espanyola per fer front al canvi climàtic i la transició energètica.

El catedràtic va defensar que “les empreses Oil&Gas som part de la solució a l’escalfament global i no el problema. El món necessita urgentment posar el focus en baixar les emissions i això demana una gran coalició que inclou els governs, les companyies, els inversors i tots aquells que puguin aportar en la lluita pel canvi climàtic”. Mariano Marzo va afegir que el model socioeconòmic s’està imposant a les mesures previstes sobre el model energètic però que igualment tots els actors implicats s’han de centrar en l’eficiència i la descarbonització.

Tenim per davant un doble repte: cal cobrir la demanda creixent d’energia i al mateix temps reduir les emissions dels gasos d’efecte hivernacle” i, en aquesta línia, el conseller de Repsol va explicar que la diversificació passa per la transformació de les empreses en companyies multienergia, en concret, d’electricitat baixa en carboni. Segons Mariano Marzo, la tendència del sector és cap a nous negocis orientats a millorar l’eficiència i a reduir la intensitat del mix (com per exemple, les bateries).

Mariano Marzo va explicar que Repsol s’ha compromès en rebaixar en un 40% la intensitat de carboni pel 2040, que hi ha un pla de reducció d’emissions de CO₂ i de CH₄ pel 2025 i que estan compromesos en l’eficiència energètica on hi ha molt a fer en el camp de la digitalització i de la intel·ligència artificial. El catedràtic va recordar que Repsol va ser la primera empresa Oil&Gas en emetre un bonus verd destinat al finançament de projectes d’eficiència energètica i de tecnologies baixes en emissions.

Compartir