L’estudi sobre “La transició energètica a Catalunya” ha estat notícia en la majoria dels mitjans de comunicació de Catalunya. S’ha destacat que cal multiplicar per 20 la capacitat instal·lada de les energies renovables i que Enginyers Industrials de Catalunya aposten per l’hidrogen i el biometà com a substituts als combustibles fòssils.
Com pot Catalunya aconseguir la neutralitat climàtica el 2050?, es pregunta La Vanguardia, i destaca que la “descarbonització exigeix multiplicar per vuit la potència d’energia renovable el 2030 i per vint a mitjans de segle, entre d’altres requisits”. D’altra banda, el Periódico assenyala que “Catalunya requereix 8.000 milions a l’any per a la transició energètica”.
Lluís Pinós, coautor de l’estudi i vicepresident de la Comissió d’Energia, va declarar al programa de la Cadena SER “Aquí, amb Josep Cuní” que “la Generalitat, en el fons, no està promovent d’una forma decidida les energies renovables”. El president de la Comissió d’Energia, Josep Maria Montagut, va denunciar a la Cadena COPE que “a Catalunya anem molt endarrerits, tenim un percentatge d’implantació de les renovables baixíssim, comunitats com Galícia o Castella tenen un desenvolupament molt més elevat”.
Joan Puertas, coautor de l’estudi i vicepresident de la Comissió d'Energia, va afirmar a la Xarxa de Televisions Locals que Catalunya està a la cua d'Espanya en transició energètica. "Cal instal·lar 72GW d'energia renovables i en tenim 4, una tasca titànica. Els tràmits burocràtics són els més lents d'Espanya", va criticar.
Altres repercussions: