Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

Les dades i la capacitat de computació seran claus per a la nova economia digital”, va explicar Jose Capote, director de Marketing and Network Strategy a Huawei, en una sessió en línia organitzada pel Grup de Treball Smart Cities de la Comissió Societat Digital, el passat 26 de gener de 2022. 

Al llarg de la jornada, Capote va exposar la visió de Huawei sobre com serà el món intel·ligent el 2030. En concret, Capote va descriure que tindrem una “salut computable”, una producció dels aliments basada en les dades per aconseguir dietes més abundants, inclusives i ecològiques, espais personalitzats amb novedoses experiències interactives, un transport intel·ligent amb baixes emissions de carboni que es convertirà en “el tercer espai mòbil”, una nova infraestructura digital que “farà que les ciutats siguin més humanes i amables”, una nova productivitat, “nous models productius i una nova resiliència”, amb energia verda intel·ligent i que “les tecnologies i les regulacions crearan un futur digital confiable”. 

Els nous factors productius d’aquesta futura nova economia digital seran el núvol, la intel·ligència artificial, les dades i la capacitat de computació “que faran que es generi un nou valor entre el món físic i el digital”, va explicar Jose Capote. Segons les previsions de Huawei, “el 2025, el 97% de les grans empreses faran servir la intel·ligència artificial de manera natural en la seva producció”. Capote va assenyalar que, a causa de la pandemia, les empreses han accelerat la seva digitalització i adopció del núvol, “si abans els plans de transformació digital eren per a cinc anys, ara són d’un a tres”. 

Pel que fa a les grans tendències tecnològiques que donaran suport a aquesta nova demanda de serveis digitals, el director de Marketing de Huawei va explicar com el 5G i els casos d'ús aniran arribant de manera paulatina, de com les xarxes òptiques de fibra fins al centre de dades aniran evolucionant fins a la fibra a cada casa i de la convergència de les tecnologies TIC i la indústria de l'automoció en el cotxe elèctric i autònom. 

Tot estarà connectat per fibra portant-nos cap a l’era completament òptica”, les previsions del Govern espanyol són que pel 2025 hi hagi un 75% de cobertura poblacional. Com va explicar Capote, “on arriba el cablejat de coure del telèfon ha de poder arribar la fibra”. Respecte a l’evolució de les comunicacions, Capote va pronosticar que  “s’avançarà cap a les comunicacions inalàmbriques, cap el 2030 el 95% serà 5G i, en l’entorn empresarial, les xarxes IP evolucionaran a IPV6”. 

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

 

Compartir