El balanç del 2024 i les prioritats pel 2025. La Junta General Ordinària del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i la Junta de Representants de l’Associació d’Enginyers, celebrada el 10 de desembre, va ser el marc perquè el degà Narcís Armengol i la presidenta Maria Salamero presentessin la feina feta els darrers dotze mesos i la que està prevista pels pròxims.  


Créixer, connectar i construir 

La junta va iniciar-se amb la projecció d’un vídeo que mostra el valor de formar part de les institucions a través de tres conceptes: CRÉIXER en coneixements, competències i lideratge, CONNECTAR amb una xarxa de contactes de qualitat i confiança i CONSTRUIR formant part d’una comunitat amb veu i influència.  

 

 

Prioritats i pressupost 2025 

La promoció de l’enginyeria, la cultura industrial, les vocacions STEAM, el màster en Enginyeria Industrial, la marca i els espais físics i digitals són elements de l’evolució del posicionament de les institucions, on es vol posar focus durant el 2025. L’evolució dels serveis, consolidant la proposta pels joves i reforçant l’eficiència operativa o l’evolució de la xarxa, posant en marxa la plataforma per comissions eHub o continuar construint aliances i potenciant el caràcter relacional de les institucions són les dues altres prioritats anunciades. Durant el transcurs de les juntes es va presentar i aprovar el pressupost 2025 així com una actualització de les quotes, inferior al 3%, després de més de 20 anys sense modificar-se. 

 

Balanç i destacats 2024 

Les aliances van centrar una part del balanç 2024, destacant la feina feta mapejant l’ecosistema, i posant com a exemple l’aliança renovada amb Caixa Enginyers i La Mútua dels Enginyers, el Fòrum d’inversió en salut tricol·legial o l’Associació GIPS. Pel que fa als nous associats, es va presentar un balanç net de 80 altes. És una xifra important perquè denota un creixement continuat de les institucions en els darrers anys.  

També es va destacar la segona edició de l’Engihack, diferents posicionaments com el de l’Observatori de l’Aigua fruit del llegat del 160è aniversari de l’Associació. Una altra dada destacada són els més de 600 impactes als mitjans de comunicació o els més de 8.000 assistents a jornades i actes. Pel que fa a la gestió de l’entitat, s’ha posat focus en la sostenibilitat econòmica. I en clau de territori, el 2024 s’ha posat l’accent a la relació amb les universitats i els estudiants d’enginyeria, la promoció de les vocacions STEAM a les escoles a través del conte ‘La màgia de l’enginyeria’ i la visibilització del talent femení en l’àmbit de l’enginyeria. 

Compartir