Els Enginyers Industrials de Catalunya ens fem sentir més que mai. Amb un total de 544 impactes als mitjans de comunicació, aquest 2022, hem estat presents tant a premsa escrita com ràdio i televisió. Gràcies sobretot als nostres experts i expertes de les comissions, ens hem convertit en prescriptors d’opinió i generadors de debat, reflexió i anàlisi sobre diferents temes vinculats amb l’enginyeria i la societat.
Conscients de la necessitat d’incorporar el talent femení a l’enginyeria, volem donar més visibilitat a les enginyeres. Cal assenyalar que la seva presència en els mitjans de comunicació ha augmentat respecte al 2021, però continua sent inferior a la dels homes. El 2022, les dones enginyeres del nostre col·lectiu han participat només en un 15% dels impactes.
Pel que fa a la tipologia de mitjans de comunicació, és remarcable l’increment de la nostra presència en ràdio i televisió, durant el 2022. La veu dels Enginyers Industrials de Catalunya s’ha fet sentir, respecte al 2021, un 28% més a la ràdio (amb un total de 59 impactes) i un 39% a la televisió (amb 34). Podem destacar l’entrevista a Josep Maria Montagut, en aquell llavors president de la Comissió d’Energia, sobre el corredor verd entre Barcelona i Marsella a “La tarda de Catalunya Ràdio” o la participació de Carles Soler, del GT de Robòtica, per parlar de la Nit de la Robòtica i del projecte premiat “Som Care” al programa “Fet a mida” de La Xarxa de televisions locals.
L’agost de 2022 ha estat el mes estrella pel que fa a impactes en els mitjans de comunicació. Sobretot, les expertes i experts de la Comissió d’Energia van participar en diferents programes i van ser font d’informació i opinió tècnica per a diferents reportatges sobre la crisi energètica, el midcat, el preu de la llum, el gas i l’interès per l’autoconsum. Un bon exemple és el reportatge “Les incògnites d’una porta a Europa” sobre el projecte del midcat, publicat a La Vanguardia i amb declaracions de Josep Maria Montagut.