Enginyers Voluntaris, que integra professionals d’Enginyers Industrials de Catalunya, de l’Associació d’Enginyers de Telecomunicacions, Col•legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, Col•legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports i Col•legi d’Enginyeria Informàtica, ha renovat el conveni marc que té amb la Taula del Tercer Sector per tal que professionals de l’enginyeria donin suport a entitats socials en l’àmbit de la seva expertesa.

Al llarg del darrer any, un dels projectes que s’ha tirat endavant és l’acompanyament d’entitats per elaborar un pla estratègic de transformació digital. Va començar amb el suport a cinc entitats el 2019 però amb la irrupció de la pandèmia i la modificació de les prioritats d’aquestes entitats, no es culmina fins aquest any. Tot i això, els Enginyers Voluntaris han volgut continuar ajudant i per aquest 2021 preveuen acompanyar deu entitats més, per la qual cosa fan una crida per incorporar al grup nous enginyers en actiu amb ganes de col•laborar.

El president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Renom, destaca que són programes ‘’ de millora que ajuden a consolidar les entitats de la Taula del Tercer Sector’’ i que alhora, ‘’promouen la responsabilitat social del col•lectiu’’. Renom defensa que enginyers i enginyeres poden aportar ‘’molt coneixement i experiència’’ al tercer sector i que ‘’fer-ho de forma altruista és tot un orgull pel col•lectiu’’.

Per la seva banda, la presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Francina Alsina, reconeix que l’acompanyament dels enginyers és ‘’molt valuós’’ perquè ajuda les entitats a avançar ‘’cap a la innovació i transformació digital’’ d’un sector que, durant la pandèmia, ha vist ‘’la necessitat d’accelerar aquest procés’’. Alsina creu que amb una major digitalització podran donar una resposta ‘’més eficient i innovadora a situacions d’emergència com l’actual’’.

Si vols aportar el teu granet de sorra i fer d'aquest món un lloc millor, demana informació a mhita@eic.cat.

Compartir