El degà Josep Canós i el director general Pere Homs dels Enginyers Industrials de Catalunya es van reunir, el passat 9 d'octubre de 2020, amb el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, junt amb d'altres col·legis professionals i organitzacions empresarials per tal d’establir mecanismes de col·laboració per detectar i impulsar projectes que puguin accedir als Fons Europeus de Reconstrucció. Tremosa va destacar que ja s'han identificat "68 grans projectes que ja es podrien presentar” a aquesta font de finançament, i va demanar a les entitats i col·legis professionals que contribuïssin a trobar-ne més.
Els 68 projectes identificats corresponen als àmbits de la transició ecològica, la transició digital, la mobilitat sostenible, la descarbonització, l’internet de les coses, els vehicles elèctrics, entre d'altres, que són aquells considerats com a prioritaris per a la Unió Europea.
El conseller va posar en valor els actius del país de cara a la reconstrucció, “Catalunya té 650.000 pimes, 8.900 multinacionals i moltíssima innovació i talent”. Tremosa també es va referir a la col·laboració publico-privada, a la base tecnològica i industrial i a la relació entre universitat i empresa com a elements diferencials que possibiliten que “quan Catalunya opta a fons europeus de qualsevol àmbit, sempre n’obtingui un percentatge molt important, superior al seu pes per població i PIB”, i que la fan el territori més atractiu per a la inversió industrial del sud d’Europa.