Enginyeria i lideratge són dos conceptes que van, tot sovint, de bracet i aquest gener, a Enginyers Industrials de Catalunya, prenen protagonisme sent el denominador comú de tres jornades la tercera setmana del mes.
Fa poc més d’un any de la creació de la Comissió de Lideratge Empresarial que precisament reivindica els professionals de l’enginyeria en espais de lideratge. Des d’aquesta Comissió, aquest mes de gener s’aborda el lideratge col·laboratiu, com una eina essencial per qualsevol sector i posició. Ho fan durant la jornada ‘Descobreix el poder del lideratge col·laboratiu’ amb Carlota Villacampa, de Connectingbrains, Iolanda Marchueta, de iolandamarcheta.com i Evelyn Moreno, de Leitat al panel de ponents. L’acte es farà el 23 de gener al DFactory i aquest espai, exponent de la indústria 4.0 es podrà visitar després de les intervencions de les tres professionals i precedirà un espai de networking que vol servir per enriquir els assistents.
Consulta la jornadaQue les tres ponents d’aquesta segona jornada siguin dones és significatiu i alhora poc habitual en un entorn, el de l’enginyeria, molt masculinitzat. Les veus més experimentades defensen que les dones han de superar barreres i redefinir l’autoritat, passos pels quals és clau tenir coneixements de neurociència per acabar de formar la figura de líders. Mercè Brey, experta en diversitat i lideratge, i Katharine D’Amico, experta en neurociència i lideratge, dialogaran sobre la ciència, l’experiència i la comunicació i, en definitiva, com les dones es poden formar com a líders. És un acte organitzat per la Comissió d’Equitat, Tecnologia i Futur conjuntament amb el Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) i el Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC), que acollirà l’esdeveniment ‘Cocreant el futur: Lideratge estratègic més enllà del 2025’ a les seves instal·lacions el dimecres 22 de gener a partir de les 18 h de la tarda.
Consulta la jornadaPerò això no és tot. Dues líders amb reputació i trajectòria protagonitzaran una tercera jornada dedicada al lideratge però, en aquest cas, al sector de l’emprenedoria i l’empresa tecnològica. Ariadna Font, cofundadora i directora d’Alinia.Ai, i Elisenda Bou-Balust, responsable d’Apple Media Knowledge i cofundadora i CTO a Vilynx, dialogaran en un cara a cara que explorarà els límits entre ètica, tecnologia i innovació en el món de la intel·ligència artificial. Les trajectòries professionals de totes dues són complementàries. Mentre que Font va fundar una start-up en sortir de la cúpula de Twitter, Bou-Balust, arriba a Apple després de vendre la seva start-up. En aquest acte, programat també pel 23 de gener a la nostra seu compartiran les seves experiències i oferiran una visió ambiciosa i responsable sobre el futur de la IA.
Consulta la jornada