Per a més informació clica a la fitxa de la jornada
El propòsit dels Enginyers Industrials de Catalunya és liderar l’evolució tecnològica pel progrés del món i de les persones i això està molt relacionat en la cerca de solucions compatibles amb el desenvolupament sostenible del planeta. Per aquesta raó, el passat 30 de novembre de 2021, les comissions de Canvi Climàtic i Economia Circular, Energia i Indústria Química, van organitzar una jornada amb la directora de la Fundació Empresa i Clima, Elvira Carles, per conèixer i entendre els acords i compromisos adoptats a la COP26 a Glasgow.
Elvira Carles, experta en canvi climàtic i observadora acreditada des del 2010 per les Nacions Unides, va afirmar que tot i que “ha anat molt bé, amb tot el que s’ha acordat i signat no hi ha prou. La COP 26 significa que avancem poc a poc però que avancem junts”. Entre d’altres aspectes, Elvira Carles va destacar que “per fi s’ha pogut tancar el llibre de ruta de París” i 500 empreses de serveis financers van acordar alinear amb l’Acord de París 130 bilions de dòlars que signifiquen el 40% dels actius mundials. “Els Estats Units i la Xina es comprometen a impulsar la cooperació climàtica durant els propers 10 anys i a treballar en equip pel que fa al metà i a la transició cap a les energies netes, la descarbonització i la desforestació”, va assenyalar la conferenciant.
D’altra banda, Elvira Carles va voler destacar que 40 països (entre ells Polònia, Vietnam i Xile) han acordat abandonar l’ús del carbó i la resta hauran “d’accelerar l’eliminació progressiva del carbó (Índia) i de les subvencions als combustibles fòssils (Arabia Saudí)”. Carles també va assenyalar que 11 països i alguns governs subnacionals, com Califòrnia, van posar data per acabar amb l’explotació i extracció de petroli i gas en els seus territoris.
Per a més informació clica a la fitxa de la jornada
Amplia informació a Fulls