Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

 

L’enginyera Antònia Soler, directora de l’Oficina Tècnica d’Hilti a San Francisco, va ser la protagonista de la primera de les jornades del Segon Cicle Internacional, organitzat per la Comissió Internacional. Dinamitzada pel president del Catalan Engineers Worldwide (CEW), Martí Pascual, aquesta sessió va mostrar com es viu l’enginyeria catalana a l’altra banda de l’Atlàntic. El director Pere Homs va destacar que les jornades d’aquest cicle són mostra d’una realitat “que és la presència de la nostra enginyeria arreu del món”. 

Antònia Soler ha estat seleccionada com a una de les 50 persones més rellevants dins el seu sector. Ha estat en diferents països, de Barcelona a Suècia, de Suïssa a Lichtenstein i de Lichtenstein a Dallas i ara a San Francisco. “Sempre havia tingut un interès molt gran de treballar a l’estranger. A través del Programa Unitech vaig conèixer Hilti, una bona empresa on poder aprendre i moure’m”, va destacar. 

Hilti és una empresa que es dedica a proveir de maquinària el sector de la construcció. Per Soler “és important treballar amb la idea de què puc fer perquè la indústria continuï avançant”. Va explicar que és molt fàcil viure als Estats Units,“perquè és un país molt acostumat a la diversitat i a rebre immigració”. També va assenyalar que “és molt valuós desenvolupar relacions personals fora de la feina” i, pels nord-americans, “saber vendre els èxits propis”. “Viu a cada lloc i fes la teva feina com si t’haguessis de quedar tota la vida”, va ser el seu consell. 

Pel que fa a les seves competències o habilitats personals, Soler va enumerar “la constància, la determinació, ser obert a aprendre, fer xarxa, col·laborar amb les persones i tenir molt clara la visió, cap a on vull anar”. Respecte a què distingeix l’enginyeria catalana i què podem exportar, va destacar “la nostra capacitat d’adaptació, flexibilitat i resolució”. 


 

Per a més informació clica a la fitxa de la jornada

 

Compartir