Enamorat de la cultura i de les arts, Agustí Casals va ser un clar exemple de la transversalitat de l'enginyer industrial. Va contribuir a la creació de l'Enciclopèdia Catalana, del primer diari en català després de la República -l'Avui- i de la primera revista infantil en català que va ser el "Cavall Fort".

Com a enginyer industrial, va ser membre destacat d'Enginyers Industrials de Catalunya i de la Caixa d'Enginyers. I va col·laborar, de manera decisiva, en la creació del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica i en la recuperació del patrimoni arqueològic industrial català.

Enginyers Industrials de Catalunya ens sumem a les paraules del seu fill, Adam Casals, en un article al Diari Ara d'homenatge a una generació que s'en va, on el descriu com "la passió per la música i pel país d'un enginyer amb vocació social". Sens dubte, així recordarem a Agustí Casals: un professional que va estar sempre vinculat amb la societat i que va trobar en la tècnica i en les arts com la millor manera de col·laborar-hi.

Compartir