El passat 28 de maig es va celebrar un nou afterwork de la secció d'Enginyeria Biomèdica, conduït per la sotsdirectora Laura Ivern, aquesta vegada amb el testimoni d’Alfons Carnicero, cofundador i CEO d’ABLE Human Motion i amb la participació d'Anna Agustí, una de les líders de la secció.  

Carnicero va explicar a les més de 15 persones assistents l’evolució i creixement de l’start-up, des de la concepció de la idea fa cinc anys fins a la certificació CE del nou Reglament de Dispositiu Mèdics que acaba d’obtenir el seu dispositiu i que els dona el tret de sortida a la comercialització d’un “exoesquelet que ajuda a la rehabilitació de pacients amb problemes medul·lars perquè aprenguin a caminar de nou”. L’objectiu d’ABLE Human Motion és democratitzar l’ús dels exoesquelets a escala global “amb la certificació hi estem més a prop, ara ho llençarem a hospitals i centres sanitaris, va avançar Carnicero.

Entre les alegries que Alfons Carnicero va compartir es pot destacar que gràcies a l’exoesquelet “una persona va pujar de manera autònoma un esglaó”. També va remarcar que l’esforç, la dedicació i persistència que necessita un emprenedor són enormes i va donar alguns consells pels enginyers i enginyeres que vulguin començar a emprendre “compartiu la idea i parleu amb moltes persones del sector per validar el mercat potencial on es pot aplicar i la seva viabilitat”.

Carnicero va parlar dels punts forts del seu projecte entre els que destaca “el preu, el pes i el temps d’ús, ja que s’adapta en poc temps d’un pacient a un altre i fa guanyar temps en la rehabilitació”.

Després els assistents van tenir l’oportunitat d’ampliar la xarxa de contactes i compartir els reptes que té l’enginyeria biomèdica com a professió. Anna Agustí, líder de la secció va explicar l’origen i objectiu de la secció “quan vam acabar la carrera, les persones de recursos humans no coneixien què podíem fer els enginyers biomèdics” i va afegir que “la secció ha de ser el nostre espai de trobada i l’Associació el paraigües per aconseguir serveis útils que ens acompanyin al llarg de la nostra carrera professional”.

Els afterworks de la secció d’Enginyeria Biomèdica volen ser un espai de connexió i networking per compartir experiències en un ambient distès a la terrassa de Via Laietana de la seu Central a Barcelona.

Coneix la secció
Compartir