“També és una qüestió d’equitat de justícia: les noies han de poder accedir amb igualtat de condicions a una de les carreres amb més reputació, més ben retribuïdes i que poden aportar més a les solucions als reptes del món d’avui.” Amb aquesta contundència, Laura Ivern, sotsdirectora de l’Associació i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya ha intervingut a l’obertura de l’acte que ha organitzat la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en el marc del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència que se celebra cada 11 de febrer i el qual la universitat ha repassat totes les iniciatives que du a terme a les diferents escoles i amb diferents institucions per a la promoció de les vocacions tècniques entre els escolars.

Ivern, membre també de la Comissió d’Equitat, Tecnologia i Futur del Col·legi, ha pogut exposar en la seva presentació les línies que treballem des de les nostres institucions per promoure la igualtat i l’equitat en l’àmbit de l’enginyeria, també en la recerca on la presència de la dona és minoritària sobretot en els llocs de decisió.

Al costat de Josefina Antonijuan, vicerectora de Responsabilitat Social i Igualtat de la UPC, i Francesc Rambla, de la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Ivern ha explicat algunes de les iniciatives que es duen a terme com és la promoció de les vocacions STEAM a través del conte ‘La màgia de l’enginyeria’, un conte publicat a finals del 2023 en el marc del 160è aniversari de l’Associació i que vol donar a conèixer la professió i les possibilitats d’aquesta carrera a tots els nens i nenes del país. A banda de la distribució d’un exemplar a totes les escoles (públiques i concertades) i biblioteques públiques, amb ‘La màgia de l’enginyeria’, una cinquantena de centres han pogut gaudir de la presència d’enginyers i enginyeres que han fet d’ambaixadors de la professió per acostar-la als més petits.

Des de fa unes setmanes, ‘La màgia de l’enginyeria’ es pot adquirir en línia i compta amb un descompte per a membres del col·lectiu (codi SOCEIC). Pels qui es vulguin estalviar els ports, amb el codi ENVIAFREE la comanda es pot recollir a les nostres seus.

11F

L'11 de febrer ha estat declarat el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència per les Nacions Unides. Les organitzacions (empreses, universitats i centres educatius principalment) organitzen els seus propis esdeveniments amb l’objectiu d’informar i d'educar, fent visible la tasca científica de les dones i fomentant les vocacions en les nenes.

Compartir