La hackató de l’enginyeria va ser notícia. La segona edició de l’Engihack va aglutinar quasi un centenar d’estudiants de les escoles i universitats d’enginyeria industrial catalanes. Diferents mitjans se’n van fer ressò i van destacar els diferents projectes que van ser premiats, així com els distints equips guanyadors. 

Europa Press va exposar les 3 propostes guanyadores, explicant en què consisteixen cadascun dels projectes. Diari de Terrassa va recollir també la informació de tota la jornada, ressaltant les idees guanyadores i destacant les declaracions dels dos primers equips. Laia Gabarró, del projecte Ecoshower, creat per l’equip InduBotics, va explicar que “vam pensar que aquesta era la idea més viable i que es podria implementar de forma fàcil”. També es van recollir les declaracions de Pau González, amb mobilitat reduïda i membre de l’equip LightIn, els quals van apostar per a un servei “inclusiu”. González va explicar que “m’agradaria poder dur a terme la idea en un futur per millorar l’accessibilitat en determinats punts de les ciutats”.

El programa de 3CatTot es Mou” també va mostrar el seu interès per l’Engihack. Els guanyadors d'aquesta hackató van poder explicar el seu projecte al programa fent una demostració en directe. Una dels membres del grup, la Laia Gabarró, va desenvolupar quin és el funcionament de la seva idea i va comentar que “el nostre projecte tracta de connectar un conducte a la dutxa amb l’objectiu que l’aigua que es perdria fins que no s’escalfa, poder reaprofitar-la i donar-li un segon ús”. (minut 01:00:11). Un altre dels membres, l’Arnau Boix, va explicar que “hi hauria una vàlvula que detectaria la temperatura de l’aigua. Aquesta faria que fins que l’aigua no estigués a la temperatura que un desitja no la deixaria caure, sinó que la transportaria directament a un dipòsit perquè posteriorment es pogués aprofitar per altres usos domèstics” (minut 01:01:22). 

L’ informatiu “Hora 14” de la Cadena Ser també va posar en relleu la marató d’enginyeria. La sotsdirectora Laura Ivern va remarcar la utilitat d’aquestes hackatons per mostrar “la utilitat transversal que té l’enginyeria. Tot el munt de conceptes que t’ensenyen durant la carrera aquí es poden aplicar”. A més a més, portaveus del dos primers equips guanyadors van tenir l’oportunitat d’explicar quina és l’essència del seu projecte. “L’ScootIn és una scooter elèctrica que permet a les persones amb mobilitat reduïda anar d’un punt a l’altre de la ciutat. Consta d’una superfície plana i una rampa posterior en la qual poden accedir tan cadires de rodes com tot tipus de caminadors”, va explicar el portaveu de l’equip LightIn que es va endur el segon premi de l’Engihack. 

En el programa "Revolució 4.0" de Catalunya Ràdio, Marc Arias, membre de l'equip guanyador de la hackató d'enguany, va apuntar que amb aquest projecte van voler "automatitzar el procés de la galleda per reutilitzar l'aigua freda de la dutxa", recirculant-la cap a un dipòsit. La sotsdirectora Laura Ivern va explicar que en l'Engihack 2024 "van participar un 25% de dones" i va anunciar que "si les empreses ens acompanyen, l'any que ve hi haurà la tercera edició". 

 

Compartir