Per saber més clica a la fitxa de la jornada

La presentació de la nova secció acadèmica d’Enginyeria Biomèdica dels Enginyers Industrials de Catalunya va omplir l’auditori Pompeu Fabra de talent jove i, fonamentalment, femení. El passat dijous 22 de setembre, l’Anna, la Laura i l’Aranzazu van explicar als assistents en què consisteix la seva professió com a enginyeres biomèdiques i van exposar les avantatges de formar part d’aquesta secció acadèmica i de les nostres institucions.

L’Enginyeria Biomèdica suma les components mèdiques i biològiques a l’enginyeria. Tot i que ve d’abans, la pandemia va fer palès la importància de l’enginyeria en el món de la salut”, ve destacar la presidenta Maria Salamero en les seves paraules de benvinguda. En aquesta mateixa línia, l’Anna Agustí, Robotics Surgery Product Specialist a RECON Smith & Nephew, va assenyalar que “el grau vol fer de pont entre l’enginyeria i el sector sanitari. Som una figura especialitzada que es comunica amb facilitat amb els professionals mèdics”. 

Laura Mateu, Application Specialist Monitoring a General Electric Healthcare, va defensar la professió, “hi ha molt pocs enginyers i enginyeres biomèdiques que no tinguin feina, tenim moltes sortides laborals, des de la indústria a la investigació, passant pels hospitals”.  

La secció acadèmica d’Enginyeria Biomèdica és una plataforma que vol ser el punt de trobada per a totes i tots nosaltres, un espai on compartir experiències i fer networking, comptant sempre amb el recolzament i la formació continuada que ens ofereix Enginyers Industrials de Catalunya”, va explicar Aranzazu Viadel, Territory Manager Peripheral Interventions a Boston Scientific.

Ramon Maspons, Chief Innovation Officer (CINO) a l’Agency for Health Quality and Assessment of Catalonia (AQuAS), va exposar la relació entre innovació, salut i enginyeria. En concret, Maspons va parlar de la salut que hi ha darrere de l’enginyeria, perquè “anem cap a l’enginyeria que vol mantenir la població sana, avancem cap a una medicina predictiva, personalitzada i de precisió”. 

Durant l’acte es van presentar dos casos d’èxit de l’Enginyeria Biomèdica. Judith Giró, CEO de The Blue Box, va exposar la seva experiència d’un treball final de màster a una startup, fins arribar, actualment, a una tecnologia que vol estar dins del sistema sanitari públic català. “Si un gos ho pot fer, l’enginyeria també. És un detector del càncer de amam a través de l’orina”, va explicar Giró.

Salut, oral revolució digital. Les nostres solucions maxil·lofacials són personalitzades per agilitzar la cirurgia i facilitar i garantir els resultats i el benestar del pacient”, va comentar Maria Reyes, responsable tècnica del Departament Avinent-CMF.

El president de la Comissió d’Enginyeria de la salut, Marc Pérez Pey, va ser l’encarregat de cloure la presentació. Pérez Pey va mostrar el seu entusiasme davant la joventut de tots els assistents i va destacar que “el que presentem avui forma part del futur de l’enginyeria de la salut i demostra que Catalunya té la indústria, la innovació i el talent necessaris, ara cal seguir potenciant-lo”. 

Per saber més clica a la fitxa de la jornada

Imatges de l'acte

Amplia a Fulls d'Enginyeria

Compartir