La logística a la indústria química

Comissió: Actes / Jornades Lúdiques (Tarragona)
Descripció: La logística dels productes químics afronta actualment grans desafiaments. En aquesta jornada s'abordaran alguns dels reptes que generen més intranquil·litat en el sector en els últims temps per ajudar a fer front a les seves problemàtiques.

Es tractaran conceptes mediambientals relacionats amb el transport i l'emmagatzematge de productes, així com aspectes sobre combustibles. També s'analitzarà la regulació existent sobre mercaderies perilloses i els nous desafiaments operatius i de mobilitat de mercaderies a causa de les modificacions viàries en curs i previstes.

Tarragona és la seu del pol d'indústria química més important del sud d'Europa amb una producció de 17,4 milions de tones el 2022, la qual cosa representa el 25% de la producció estatal. Es preveu, a més, un creixement anual del 4,5%. Contribueix amb un 1,5% al PIB estatal i del 3,6% al PIB industrial.

- Presentacions:
- Benvinguda: Fernando Torres, president del COEIC de la Demarcació de Tarragona
-Introducció i presentació dels ponents: Maria Mas, directora general de la AEQT

Programa:
. Els pellets i l'impacte ambiental del seu transport. Ignasi Cañagueral, director de DOW i president de la AEQT
. Les paradoxes normatives i diferencials entre: ADR-APQ-SEVESO-RSCIEI: Jordi Espinar
, consultor i conseller de Seguretat pel Transport de TÜV SÜD
. La visió de la Industria Química en els possibles canvis de combustible per el transport de mercaderies. Montserrat Vallverdú , coordinadora de transformació C.I. Tarragona. Direcció Combustibles Renovables i Economia Circular
. Els reptes de mobilitat actuals de la indústria química a Tarragona. Carles Segura, subdirector general del Port de Tarragona i David Prat, director general d'Infraestructures de la Mobilitat de la Generalitat
- Col·loqui moderat per Jeroni Farnós, president Comissió d'Indústria Química
- Conclusions: Joan Josep Vallvé. president Comissió de Logística
- Cloenda: Sergi Ramon. president de l'AEIC de la Demarcació de Tarragona.

Organitzen la Comissió Logística i la Demarcació de Tarragona, amb la col·laboració de la Comissió Indústria Química.
Dates: Dimarts, 29 d'octubre de 2024
Horari: A les 17.30 h en format híbrid (presencial a la Demarcació de Tarragona Ntra. Senyora del Claustre cantonada Escrivanies Velles i onine)
Inscripcions: Inscripció     

Places limitades.