Boardhunting: enginyers en la selecció de consellers

Comissió: Comissió Lideratge Empresarial
Descripció: L'evolució de les pràctiques de bon govern corporatiu destaca la importància de professionalitzar la selecció dels membres dels Consells d'Administració i dels Consells Assessors de les empreses. Hem vist un progrés notable en empreses de l'IBEX i aquelles amb participació de fons d'inversió. No obstant això, encara hi ha marge de millora en les empreses familiars, on la selecció de membres del Consell sovint es basa en relacions personals o referències sense una avaluació prèvia basada en una matriu de competències. És essencial realitzar un procés exhaustiu de cerca, selecció i avaluació per garantir que els perfils escollits compleixin amb les necessitats específiques de l'empresa.

L'objectiu de la jornada és reflexionar sobre diverses qüestions: fins a quin punt s'ha professionalitzat el procés de selecció de consellers (Boardhunting), com està evolucionant el mercat? Quins perfils o competències són més demandats? Quines són les principals fonts de recerca de consellers independents o membres de Consells Assessors? Quins són els valors i aportacions que ha de tenir un conseller? Quina és la contribució específica que pot oferir un enginyer directiu? I quines són les tipologies de consells i perfils més sol·licitats actualment?

Intervencions:

- Jaime Grego Mayor, Family Business Board Expert
- Montse Muñoz, consellera, Eurofragance, Comexi, Grifols, Uriach
- Eloi Planes, president del Consell de Fluidra
- Modera: Ignasi Rafel, soci fundador de Talman Group


La jornada es celebrarà a SWITCH, nova seu corporativa de SIMON, un smart - building d'última generació. si voleu fer la visita a l'edifici cal que ens envieu un correu a reserves@serveis.eic.cat indicant el vostre nom, cognoms, telèfon i mail de contacte.

Dates: Dilluns, 16 de setembre de 2024
Horari: A les 18.30 h visita a les instal·lacions
a les 19 h inici de la jornada
Adreça: SIMON Edifici Switch - C. Sancho d'Àvila, 66, Barcelona
Inscripcions: Inscripció     

Places limitades.