Visita tècnica a l'estació de mesura de la qualitat de l'aire de BCN-Gràcia-St. Gervasi

Comissió: Comissió de Canvi Climàtic i Economia Circular
Descripció: Visita tècnica a l'estació de mesura de la qualitat de l'aire de BCN-Gràcia-St. Gervasi, que pertany a la Xarxa XVPCA de la Generalitat. Aquesta xarxa és un sistema de detecció dels nivells d'immissió dels principals contaminants. Va ser creada per la Llei 22/1983, de 21 de novembre, definida per l'Ordre de 20 de juny de 1986 i actualment està adscrita administrativament al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Catalunya. Constitueix l'eina principal d'avaluació de la qualitat de l'aire i el seu objectiu és proveir informació sobre l'estat de qualitat de l'aire a Catalunya.

L'estació que es visitarà és un dels punts de mesurament de trànsit que es disposa a la ciutat de Barcelona i és representatiu de totes les zones de trànsit intens de la Zona de Qualitat de l'Aire (Àrea de Barcelona). En aquesta estació es determinen diferents contaminants presents a l'aire i són: SO2, NO2, CO, PM10, PM2,5, O3, C6H6, Benzo(a)Piré, Metalls.

Ens guiarà a la visita:
- Eva Pérez Gabucio, cap de la Secció d'Immission del Servei de Vigilància i Control de l'Aire del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya


Visita exclusiva per a associats/col·legiats. Places limitades. Inscripcions per rigurós ordre d'inscripció.
Dates: Dimarts, 16 d'abril de 2024
Horari: A les 12 h a la plaça Gal·la Placídia de Barcelona (punt de trobada davant del forn Santaglòria)
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.