Sessió informativa: Ajuts d'eficiència hídrica per a establiments turístics

Comissió: Comissió de Construcció, Urbanisme i Infraestructures
Descripció: En aquesta jornada es donaran a conèixer les línies d'ajuts que s'impulsen des de la Direcció General de Turisme de la Generalitat per a projectes que permetin adoptar mesures per reduir el consum d'aigua mitjançant la reutilització i l'estalvi en les instal·lacions dels seus establiments d'allotjament turístic. 

La línia d'ajuts d'eficiència hídrica, a diferència dels d'eficiència energètica, estableix un nou procediment per tramitar-la amb caràcter urgent. Els establiments interessats han d'emplenar un formulari d'inscripció prèvia a partir de la publicació al DOGC d'unes noves bases. Un cop obert el tràmit, els interessats només tindran 15 dies naturals per completar-lo indicant les dades de la persona sol·licitant dels ajuts (titular o explotadora), la identificació de l'establiment on es volen realitzar les actuacions, la relació d'actuacions previstes per reduir el consum d'aigua i un import total estimat de les actuacions previstes incloent tots els altres costos necessaris (projecte tècnic, direcció facultativa, etc.).

A partir de les sol·licituds rebudes i d'acord amb els recursos disponibles, s'elaboraran i publicaran unes noves bases obrint la convocatòria per presentar els projectes durant 20 dies naturals (mes d'abril aproximadament). Per presentar el projecte caldrà aportar la documentació necessària, l'informe tècnic d'estalvi d'aigua o auditoria hídrica i els pressupostos dels industrials i professionals que executaran les obres.

La publicació de l'ordre d'inscripció prèvia derogarà l'Ordre EMT/265/2023 de 30 de novembre de bases reguladores d'ajuts a projectes destinats a reduir el consum d'aigua mitjançant la reutilització i l'estalvi per part dels establiments que prestin serveis d'allotjament turístic. Tot i així, les solucions tècniques elegibles i la documentació necessària es mantenen en les noves bases i convocatòria.

La sessió estarà conduïda pels Enginyers Industrials de Catalunya i els responsables de la Direcció General de Turisme: Gemma Caramazana Esteve, tècnic jurista de la coordinació de programes, Elisa Guerra Novau, enginyera industrial i M. Elena Pla Cuyàs, arquitecta.

Després de la presentació dels ajuts s'obrirà un torn de preguntes per possibles dubtes i comentaris de les persones assistents.

Consulta l'article dels Fulls d'Enginyeria: Oberta la convocatòria d'ajuts per a projectes d'eficiència hídrica al sector turístic.
Dates:
Horari: Dimecres, 13 de març a les 16 h en format videoconferència
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Generalitat de Catalunya. Direcció General de Turisme
Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Sessió informativa: Ajuts d'eficiència hídrica per a establiments turístics

Descripció:
Sessió informativa: Ajuts d'eficiència hídrica per a establiments turístics