L'hidrogen a França. Situació de la plataforma de transport multimodal a la regió d'Occitània

Comissió: Comissió d'Energia
Descripció: La Unió Europea ha dissenyat el desenvolupament de l'hidrogen al voltant de les àrees geogràfiques on es concentren la producció, el consum i el coneixement de l'hidrogen. A Espanya destaquen, entre d'altres, el Corredor de l'hidrogen del País Basc i la Vall de l'hidrogen de Catalunya, que ja han estat comentades en sessions prèvies.

França presenta una situació especialment favorable per al desenvolupament de l'hidrogen com a vector energètic, gràcies al desenvolupament de l'electricitat sense carboni de les centrals nuclears i a una acceleració de la instal·lació de producció d'energies renovables (solar, eòlica i hidràulica). Més recentment, França ha decidit iniciar l'explotació de jaciments significatius d'hidrogen natural, anomenat "blanc", autoritzant la perforació d'un primer pou.

Per acabar, s'analitzarà el cas particular de la regió d'Occitània, que dona suport a l'hidrogen com solució per el transport pesant del futur: avions, trens, autocars i vehicles industrials lleugers.

Jean Luc Maté, soci de STA (Societat de Tècnics d'Automoció) amb seu a Barcelona, ha acceptat compartir els seus coneixements sobre aquest tema com a antic responsable de Continental Automotive France (seu a Toulouse) i directiu de SIA, Societat dels Enginyers d'Automoció de França.

Organitza: GT Hidrogen de les Comissions de Canvi Climàtic i Economia Circular, Energia i Indústria Química
Dates: Dimarts, 5 de març de 2024
Horari: A les 18 h en format online.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Jean Luc Maté, soci de STA
Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

L'hidrogen a França. Situació de la plataforma de transport multimodal a la regió d'Occitània

Descripció:
L'hidrogen a França. Situació de la plataforma de transport multimodal a la regió d'Occitània