Visita guiada a l'aula de natura del Parc Falgar

Comissió: Jornades Tècniques (Vallès)
Descripció: Intercol·legial Tècnica del Vallès

Acompanya'ns a la visita guiada al Parc del Falgar, situat a les Franqueses del Vallès, per conèixer els seus espais, la fauna i la flora.

El Parc del Falgar i la Verneda, te una superfície de 171.000 m2, en la qual combina l'oci sostenible i l'esport, amb l'observació d'aus i l'estudi de la natura. Està pensat com una petita reserva de biosfera que permet el niament d'aus migratòries i el retorn i preservació d¿espècies animals i vegetals autòctones. Pel que fa a la flora, el parc conserva les espècies autòctones existents.

Està dividit en 5 espais diferenciats, des del nord on hi ha una alta concentració de flora i fauna, al sud, on hi han les zones lúdiques i de descans.

Zona Humida

Formada per 3 llacs artificials. L'aigua que els omple comença el seu recorregut a l'extrem nord del parc. El llac està envoltat de vegetació de ribera que afavoreix l'arribada i el refugi de la fauna autòctona i migratòria.

Zona de Prat

Espai de transició entre la zona humida i les zones d'alta activitat humana.

Zona de jocs i descans

Àrea amb una gran varietat de propostes lúdiques amb una zona dedicada als exercicis de rehabilitació i de millora de la salut, i un circuit esportiu amb zones d'estiraments.

Aula de natura

L'objectiu es crear un espai econòmicament sostenible, per difondre el coneixement a les escoles, fer visites guiades al parc i difondre el respecte per a natura.

Espai naturalitzat de la verneda

Espai protegit i reconegut per la Xarxa natura 2000 pel seu alt valor ecològic.
Dates: 25 d'octubre de 2023
Punt de trobada: Parc del Falgar-
A l'entrada del Parc, al Pàrquing, just davant de l'aula de Natura.
Horari: 16:00h
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.