Descripció: |
La recent crisi hídrica ha mostrat la vulnerabilitat dels sectors econòmics a la manca d'aigua.
Un dels més afectats ha estat el sector agrari, que fa ús de més del 70% dels recursos hídrics de que disposa Catalunya. La situació ha motivat un intens debat sobre el futur dels recursos, hídrics, el grau d'eficiència en l'ús de l'aigua i eventualment la necessitat d'afrontar canvis estratègics en la relació entre l'aigua i les estructures productives, i molt especialment les relatives a un àmbit tan rellevant com és la producció d'aliments. La iniciativa dels Col·legis d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, Enginyers Industrials de Catalunya, Economistes de Catalunya i Enginyeria de Camins pretén crear un marc de debat que aporti idees útils per a un nou consens social en la matèria.
Programa: 17.45 h Obertura de la jornada i presentació del grup de treball anomenat "Observatori de l'aigua" per a consensuar posicionaments envers la problemàtica de la gestió de l'aigua. 18.00 h El canvi climàtic i els recursos hídrics. Gabriel Borràs, Oficina Catalana del Canvi Climàtic 18.15 h La importància del sector agrícola en el conjunt de la demanda de recursos hídrics. Joan Gaya, Enginyers Industrials de Catalunya 18.30 h La producció d'aliments i la seva demanda d'aigua. Ignasi Servià, Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC) 18.45 h Experiència pràctica d'agricultura de precisió i d'estalvi d'aigua en viticultura. Joan Esteve, enginyer agrònom, Raimat 19.00 h El paper estratègic de les infraestructures de reg. Antonio Enjuanes, enginyer agrònom, Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 19.15 h Cambio climático y agricultura en el plan hidrológico del Ebro. Miguel Ángel García Vera, Confederación Hidrográfica del Ebro 19.30 h Col·loqui 20.00 h Cloenda
Organitzen: Enginyers Agrònoms de Catalunya, Enginyers Industrials de Catalunya, Col·legi d'Economistes de Catalunya i Col·legi de l'Enginyeria de Camins. |