Descripció: |
La robòtica esdevé cada cop més una eina de suport en tractaments mèdics i assistencials. En concret els exoesquelets, com dispositius d'ajut a la marxa o la seva rehabilitació, afronten no sols els reptes propis del control de robots, sinó també la necessitat de determinar el grau d'assistència segons l'estat de l'usuari, que a més cal ajustar dinàmicament. S'exposarà la problemàtica del control d'ortesis i alternatives en assistència a la marxa i en rehabilitació.
Segons un estudi de McKinsey Global Institute, els exoesquelets robòtics són una de les tecnologies innovadores que pot tenir un impacte més rellevant en la salut de la població mundial durant els propers anys. Però què són els exoesquelets? Com funcionen i com ens poden ajudar a tenir una millor qualitat de vida? La xerrada es centrarà en l'estat actual de la tecnologia, les seves aplicacions, els reptes pendents i les tendències futures, posant especial atenció en el seu ús en l'àmbit mèdic, on els exoesquelets permeten que persones amb discapacitat puguin tornar a caminar. Una tecnologia que té el potencial de fer-nos més humans, trencant les barreres a la mobilitat a les que s'enfronten cada dia les persones amb discapacitat, ajudant-les a recuperar la seva autonomia i promovent una vida feliç i activa. La sessió també tractarà l'evolució des de la ciència al mercat del dispositiu ABLE Exoskeleton, el primer exoesquelet lleuger i accessible fet a Catalunya.
Ponències a carrec de: - Alicia Casals Gelpí, UPC - Dept. ESAII - Alfons Carnicero Carmona, CEO i Co-founder de Able human motion
Organitzen: GT Smart Cities de la Comissió de Societat Digital i GT Robòtica de la Comissió i4.0. |