Record i homenatge a Ferran Cuito i Canals (1898-1973)

Comissió: Actes Corporatius
Descripció: L'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya vol retre homenatge a l'enginyer industrial Ferran Cuito i Canals donant a conèixer alguns dels aspectes més rellevants de la seva trajectòria.

Ferran Cuito i Canals (1898-1973) va ser un dels més notables representants de la generació republicana del catalanisme tècnic de la primera meitat del segle XX, juntament amb els germans Rubió i Tudurí, Estanislau Ruiz Ponsetí, Joaquim Torrens-Ibern i altres.

Fill d'un serraller il·lustrat va treballar de torner a París (1915-1916) per a finançar els seus estudis d'enginyeria industrial i es va especialitzar, posteriorment, en transports i en planificació econòmica.

Durant la guerra civil (1936-1939) va viatjar per diversos països d'Europa, comissionat per la Generalitat, en missions de compra d'armes. A la fi de la guerra va participar molt activament en la política catalana de l'exili i va desenvolupar una intensa activitat en defensa i difusió de la cultura catalana primer a París i després, ja de nou, a Catalunya.

Programa:
- Obertura i introducció de la figura de l'enginyer Ferran Cuito a càrrec de Jordi Renom, president de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya
Internvecions de:
- Guillermo Lusa, Centre de Recerca per a la HIstòria de la Tècnica (ETSEIB - UPC)
- Francesc Roca, llicenciat i doctor en ciències econòmiques a la UB i professor de Política Econòmica de la UB
- Amadeu Cuito, advocat i economista
- Cloenda a càrrec de Jordi Renom


Dates: Dimarts, 26 d'octubre de 2021
Horari: A les 18 h en format presencial i videonconferència.

Inscripcions d'última hora: Trucar al 933192300 i sol.licitar l'enllaç de connexió en cas de voler assistir telemàticament.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Ponència
Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Record i homenatge a Ferran Cuito i Canals (1898-1973)

Descripció:
Record i homenatge a Ferran Cuito i Canals (1898-1973)