Descripció: |
Aquest cicle s'estructura al voltant de la reflexió sobre les innovacions i canvis en les maneres de fer per fer possible aquest gran repte impulsat pel CatSalut. A més, analitzarem el paper, absolutament central, que ha jugat l'enginyeria i els enginyers que treballen en Salut per fer-ho possible. Els àmbits que tractarem seran:
- Innovacions organitzatives. El paper de l'administració (CatSalut, coordinació i equipament), el SEM (aprovisionament logístic), els serveis tècnics dels hospitals (disseny i posta en marxa) i les noves metodologies organitzatives (Lean)
- Innovacions en el disseny. El paper de les enginyeries i el disseny. BIM i IPD. Prototipatge i innovacions en el disseny (concurrent i en fluxe).
- Innovacions en la execució. El paper de les instal·ladores i les enginyeries de direcció d'execució. Last Planner System, industrialització.
A la primera sessió: INNOVACIONS ORGANITZATIVES hi participaran:
- El paper de la divisió de recursos físics. Coordinació transversal. Com trobar criteris i solucions compartint coneixement a càrrec de Gabriela Martínez (Arquitecta. CatSalut) - Punts claus per la dotació de tecnologia al SISCAT en pandèmia i no pandèmia. Encaix dels 5 edificis a càrrec de Teresa Altadill (Enginyera. CatSalut) - La posta en marxa i l'equipament en 15 dies dels edificis. Planificació i execució del trasllat a càrrec de Núria Curriu (Enginyera. CatSalut) - Aplicació del Lean Salut a l'estudi dels circuits i processos assistencials. Lean Construction en la fase d'obra i posta en marxa a càrrec de Gustau Zariquiey (Enginyer i infermer. Enaltis) - El sistema d'aprovisionament logístic del SEM i la seva contribució a la construcció d'aquests edificis a càrrec de Carles Bermudo (Enginyer industrial. SEM)
|