Joan Vallvé i Creus, enginyer industrial, degà, president i mecenes cultural

Comissió: Actes Corporatius
Descripció: L'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya vol retre homenatge a l'enginyer industrial Joan Vallvé i Creus donant a conèixer alguns dels aspectes més rellevants de la seva vida i professió.

Enginyer industrial, va formar part de la Junta de l'Associació des del 1945 al 1956, sent una figura cabdal en l'organització de les jornades d'Enginyeria Industrial de 1948. Joan Vallvé i Creus era un home molt vinculat al col·lectiu, havia estat vocal de la primera junta de Govern del Col·legi, el 1950, de la qual en fou també secretari a partir de 1952. El 1967 s'estrenava com a degà. Joan Vallvé esquematitzava nous plantejaments en la presa de possessió de la presidència del Col·legi remarcant la funció social de l'enginyer.

A partir de 1972 reuní en la seva persona el deganat i la presidència de l'Associació barcelonina. Com a degà va dimitir a mitjans 1975 per donar pas, segons paraules seves, a les noves promocions d'acord amb els temps que també eren nous. En canvi va mantenir la presidència de l'Associació fins a les eleccions de final d'any 1975. Foren els substituts, Joan Majó i Jaume Bassa, respectivament.

Ha estat president de l'Institut d'Enginyers de Catalunya des de la fundació l'any 1981, membre de les Juntes de diverses societat, entre d'altres de l'Orfeó Català. I president d'Òmnium Cultural de 1978 a 1984.

Joan Vallvé va estar nou anys al front del Col·legi i quatre al de l'Associació, durant els quals fou exemple d'honestedat i valentia i es va guanyar l'estima i el respecte de la col·lectivitat.

Dates: Dijous, 21 de novembre de 2019
Horari: A les 18.00 h a la seu dels Enginyers Industrials de Catalunya
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Joan Vallvé i Creus, enginyer industrial, degà, president i mecenes cultural

Descripció:
Joan Vallvé i Creus, enginyer industrial, degà, president i mecenes cultural