Seguretat Funcional (Functional Safety) en el compliment de la Directiva de Màquines

Comissió: Conferències
Descripció: La jornada versarà les diferents metodologies, fonaments teòrics i pràctics, així com els requisits necessaris per al coneixement bàsic de la normativa referent a Seguretat funcional (ISO 13849-1:2015) en relació a maquinaria i els seus components mecànics i elèctric/electrònics.
Té com a objectiu conèixer la normativa referent a Seguretat de màquines, Seguretat Funcional en concret, amb capacitat d'orientar projectes i/o selecció d'elements a utilitzar o donar compliment a la maquinària o línies de producció en relació a nivell PL/SIL.

Destinat a enginyers relacionats amb les diferents fases d'actuació en maquinària, disseny, manteniment, modificació. I també a responsables de Qualitat, Manteniment, Seguretat i empreses titulars de maquinària o fabricants de maquinària, components que hagin d'aplicar marcatge CE i requisits de Risk Assesment i garantir la Seguretat Funcional conforme a les normes harmonitzades.

Programa

9.00 h Recepció

9.15 h Benvinguda
Sr. Jordi Guix, Degà del COEIC.

9.30 h Introducció. Serveis a la Indústria i camps d'actuació a la Seguretat Funcional i procés d'assistència tècnica i certificació
Sr. Antoni Vallès, responsable Functional Safety Services

10.45 - 11.15 h Precs i preguntes

11.15 h Fi jornada*

*Cafè diàleg a continuació al bar del COEIC (1a planta).



Dates: Dimarts, 8 de novembre de 2016.
Horari: A les 9.00 h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a planta. Barcelona.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.