50è aniversari de l'Assemblea Constituent del SDEUB: la "Caputxinada"

Comissió: Actes Corporatius
Descripció: Celebració dels 50 anys de la creació de l'Assemblea Constituent del Sindicat Democràtic d'Estudiants de la Universitat de Barcelona (SDEUB), popularment coneguda com "la Caputxinada".

Prop de 70 estudiants d'enginyeria industrial de les Escoles de Barcelona i de Terrassa van participar a la SDEUB. Alguns dels que vam formar-ne part volem reconèixer l'esforç realitzat als anys anteriors per molts dels nostres companys de desmuntar el SEU (Sindicato Español Universitario) i obrir les portes de la democràcia a les nostres Escoles i a la Universitat, així com l¿esforç dels companys que els cursos següents van treballar per mantenir viu el SDEUB. La constitució del Sindicat va ser un element clau en el camí cap a la democratització del nostre país.

Serà un acte obert, amb la intervenció dels delegats de les Escoles que van participar en la transformació democràtica viscuda al llarg dels anys 60: Joan Majó, Jordi Cisteró, Albert Corominas, Quim Boix, Tomas Salamí, Josep M. Sala i Xavier Berenguer. En representació de les comissions organitzades pel SDEUB hi intervindrà Guillermo Martínez. En representació del professorat intervindrà Ramon M. O'Callaghan.
Josep M. Rosanas coordinarà l'acte. També intervindrà Nancy Jones.
A la cloenda tindrà lloc una trobada informal tant dels que vam participar a l'acte del març de 1966 com de tots aquells que, abans i després, han compartit i/o comparteixen els nostres sentiments democràtics, i ens vulguin acompanyar.

També, aprofitarem l'ocasió, per recaptar documentació de tots aquells que la vulgueu aportar, i donar-la a l'Arxiu Nacional de Catalunya o al CRAI (Biblioteca del Pavelló de la República), on hi ha dipositats diversos documents.

Per als interessats en veure les fotografies del nostre company Guillem Martínez, podeu consultar-les a l'Arxiu Nacional de Catalunya.
Dates: Dijous, 13 d'octubre de 2016.
Horari: De les 18.30 h a les 20.30 h la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a planta. Barcelona.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

50è aniversari de l'Assemblea Constituent del SDEUB: la "Caputxinada"

Descripció:
50è aniversari de l'Assemblea Constituent del SDEUB: la "Caputxinada"