Descripció: |
Davant el desconcert que provoquen les recents disposicions sobre la reforma elèctrica i el recent Decret sobre generació per autoconsum, hem cregut interessant organitzar aquesta Jornada sobre "Projectes singulars energèticament sostenibles" en la que pretenem mostrar com tot i les dificultats del sistema regulatori, existeixen iniciatives que combinen: estalvi i eficiència energètica i energies renovables. Projectes que ja són una realitat o bé ho seran en breu són exemples pioners del camí que caldrà emprendre per obtenir resultats sobre el repte que per la sostenibilitat ecològica del Planeta, marcarà l'etapa del post COP 21 de París.
Programa:
- 9.00 h Presentació Jordi Guix, degà del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya.
- 9.10 h. Edifici eficient del Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals ( ICTA-UAB) a Bellaterra El projecte aprofita energia fotovoltaica i geotèrmica dins un edifici dissenyat amb pell bioclimàtica, gestionat per un Sistema SCADA amb un 62% de reducció de consum energètic i un 90% de reducció de consum d'aigua potable. Josep Boldú, cap de la Unitat d'Arquitectura i Urbanisme. Direcció d'Arquitectura i Logística (UAB). Adrià Herbera, enginyer i membre de la Unitat d'Arquitectura i Urbanisme. Direcció d'Arquitectura i Logística (UAB).
- 9.40 h Aprofitament del fred residual de la planta de re gasificació del Port de Barcelona El projecte fruit d'un acord entre l'Ajuntament de Barcelona, Mercabarna i Ecoenergies, que consisteix en aprofitar el fred residual de la planta d'Enagas per satisfer la demanda de fred de Mercabarna. Cristina Castells, directora Energia i Qualitat Ambiental del Ajuntament de Barcelona. Àngel Andreu, gerent d'Ecoenergies.
- 10.10 h Geotèrmia a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona Aquest és el projecte més gran d'aprofitament d'energia geotèrmica d'Espanya: fred i calor Agustí Grau, director de Serveis Generals de l'Hospital Sant Pau
- 10.40 h Col·loqui sobre els projectes exposats Coordinador: Ferran Garrigosa, Comissió d'Energia dels EIC.
- De 11.10 a 11.40 h Pausa
- 11.40 h Xarxa de districte amb generació geotèrmica, fotovoltaica i biomassa del Ajuntament d'Olot Projecte pioner de subministrament a un Espai Zero una sèrie de edificis i serveis municipals de la ciutat d'Olot. Manel Serrat, gerent de SIGMA
- 12.10 h Àrea Residencial de l'Incasòl. Badalona:una illa energètica eficient L'Incasòl amb la col·laboració de IREC i de l'Ajuntament de Badalona, promou un projecte d'un polígon residencial amb autogeneració amb EERR, sota el criteri d'autosuficiència energètica. Rafael Argelic, cap de Servei d'Ordenació Territorial Ajuntament de Badalona. Fernando Aranda, enginyer d'Incasòl. Laura Sisó, investigadora Sènior de l'IREC.
- 12.50 h Sistema de poligeneració del Parc de l'Alba El Parc de l'Alba, on es troba el Sincrotró de Cerdanyola del Vallès, ha adoptat un sistema de tri generació eficient: electricitat, calor i fred amb un distribuïdor heating-cooling emprant gas natural. En fases successives esta previst emprar biogàs, energia fotovoltaica i geotèrmica. Carles Dapena, cap d'Infraestructures del Consorci Urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès.
- 13.20 a 13.45 h Col·loqui sobre els projectes anteriors Coordinat per: Antoni Tahull, president de la subcomissió Sector Elèctric Regulat dels EIC.
- 13.45 h Cloenda José Mª García Casasnovas, president de la Comissió Energia dels EIC. |