Visita tècnica: passat, present i futur del ferrocarril a Barcelona

Comissió: Viu l'Associació
Descripció:


La ruta s'inicia a l'Estació de França amb una explicació de la història ferroviària de Barcelona des dels seus orígens fins a l'arribada del ferrocarril d'alta velocitat.

A través de l'ajuda de plànols fotografies històriques, s'emprèn un viatge on es mostren els perquès i els seus protagonistes, les virtuts i els defectes de la xarxa ferroviària barcelonina, les seves fites històriques i les seves singularitats.

La ruta prossegueix en tren fins a la funcional Estació de Sants, on s'explica l'arribada de l'alta velocitat
a Barcelona.

L'últim punt de la ruta correspon a les obres de la futura Estació de la Sagrera, peça clau tant del ferrocarril d'alta velocitat com de la xarxa de rodalies de Barcelona. Al lloc on anteriorment es trobava una gran terminal de mercaderies, s'està construint el que serà un dels majors edificis de la ciutat. Situats al modern pont de Calatrava que emmarca aquesta zona, s'explica el disseny de l'estació i l'estat de les seves obres.

Des d'aquest mirador, amb vista a la línia d'alta velocitat per on ja circulen trens AVE i TGV unint Barcelona i França, es presenten les singularitats d'aquest tram de la línia i la seva transcendència històrica, amb la culminació d'una de les obres d'enginyeria més polèmiques i, alhora, amb renom a tot el món: el túnel entre Sants i Sagrera.

Nota: Per aprofitar millor la llum solar, la ruta s'efectuarà en sentit cronològicament invers, començant a les obres de l'estació de la Sagrera i acabant a l'estació de França.

El preu de la visita (inclou desplaçament entre els diferents punts de la ruta i refresc amb vistes panoràmiques sobre Barcelona).

Viula
Dates: Divendres, 22 d'abril de 2016
Horari: De 17 a 20h a la Sagrera, concretament a:

Plaça del General Moragues (cantonada dels carrers Gran de la Sagrera i Felip II).

Estacions de metro pròximes: La Sagrera-L1, L5, L9 i L10; i Bac de Roda-L2. Estació de RENFE: Sagrera-Meridiana.

Preu: * Col.legiats i familiars: 28 euros
* No col.legiats: 30 euros
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.