1er Taller de modelisme ferroviari: Tècniques de digitalització de locomotores analògiques. Aplicació a diferents casos

Comissió: Comissió de Cultura: Grup Engitren
Descripció: Es tracta de donar uns mínims rudiments tècnics als participants per tal de que, a partir d'una locomotora analògica de corrent altern o de corrent continu, puguin connectar-hi un decodificador adient a cada cas. Es veuran diferents tipus de disposicions i la forma d'abordar la seva digitalització, en funció dels requeriments que es vulguin per a la màquina modificada i de l'espai disponible per a poder afegir equips.

Es farà una exposició mixta de la teoria en un Power Point i una aplicació pràctica participativa en directe a través d'una càmera, per a la millor comoditat dels assistents.

El taller l'impartirà en Josep Maria Rovira i Ragué, enginyer industrial, membre del Grup de Gestió d'Engitren i amb una llarga experiència en aquestes activitats, amb més de 30 locomotores modificades de diferents amples de via en escala H0, de la seva pròpia col·lecció. Es recomana, per tal de fer un taller participatiu, aportar per a cada participant una locomotora analògica a digitalitzar amb el corresponent utillatge, o sigui un decoder adient als objectius de cada un, a ser possible amb cables de connexió, una capsa de tornavisos de precisió, un cúter, unes alicates planes i unes rodones, unes alicates de tall i un soldador amb estany i fundent. També es recomana una mínima experiència o habilitat en bricolatge, ja que les dimensions de l'element i les modificacions a fer en ell, demanden una certa destresa en el maneig d'un soldador de petita potència, ja que en cas contrari, els danys en la locomotora poden ser definitius.
Dates: Dimarts, 8 de març de 2016
Horari: De 17:30 h a 20:30h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 1a planta. Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.