PLACES EXHAURIDES - Ruta cultural pel barri de la Barceloneta

Comissió: Viu l'Associació
Descripció:


La Barceloneta és un barri mariner de Barcelona, construït el 1753 i projectat per l'enginyer Pròsper de Verboom per tal d'encabir-hi els habitants del barri de la Ribera que havien perdut les seves cases enderrocades per ordre de Felip V per tal de construir la Ciutadella.

El barri té forma triangular i limita amb les platges i el mar, amb el Moll d'Espanya del Port Vell i la Ribera, l'Estació de França i el nou Port Olímpic.

L'estructura urbanística del barri és un bon exemple del tipus d'urbanisme del període de la Il.lustració, amb carrers de traçat rectilini i illes de cases regulars. La tipologia de vivenda en origen era el de vivendes unifamiliars de planta i pis amb accés a dos carrers per tal de que tinguessin una ventilació òptima.

Malauradament amb els anys i l'especulació aquesta estructura ha desaparegut i hi trobem edificis amb alçades molt superiors a les que s'establiren en origen, a més de la partició de les vivendes originals en meitats i quarts de pis.

En aquesta ocasió visitarem La Barceloneta, barri singular per molts aspectes, com si d' una altra petita ciutat es tractés . Es finalitzarà la visita prenent uns peixets fregits que ens faran acabar la visita de la manera més marinera!

DESCARREGAR RUTA DETALLADA

Viula
Dates: Dimarts, 24 de març de 2015
Horari: A les 10:30 hores a la sortida del metro de la Barceloneta
Preu: Preu col.legiats i no col.legiats: 25 euros
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.