Noves oportunitats de negoci: Àfrica, el nou horitzó de desenvolupament (2a. edició)

Comissió: Comissió d'Enginyers a l'Administració Pública
Descripció: El col.lectiu d'enginyers industrials promou la segona edició de la Taula de Debat sobre el continent africà - la primera celebrada el novembre de 2012 - amb la finalitat de presentar casos concrets que permetin conèixer les oportunitats que es presenten per els nostres sectors productius i institucionals, tant des d'un punt de vista privat com públic.

La presentació de casos s'enfocarà principalment en el Camerun - conegut com "la petita Àfrica", ja que es diu que el seu territori acull una bona part de la diversitat ètnica, paisatgística i lingüística del continent i encarna les dificultats i esperances de tots els africans - i en altres països del seu entorn ( Nigèria, ... ).

La visió institucional de les actuacions sobre el continent africà l'aportarà una representant de l'Agència d'Acció Comercial de la Generalitat de Catalunya ACC10.
L'estructura de la taula de debat consistirà en una primera part en què els ponents desenvoluparan les seves ponències i una segona part en què s'establirà un torn de preguntes i respostes entre els ponents i els assistents.

Presentarà la sessió:
- Miquel Subirachs, president de la Comissió dels Enginyers Industrials a les Administracions Públiques
Moderarà el debat:
- Xavier Amate, director de Relacions Institucionals de la Caixa d'Enginyers.
Introducció i presentació de ponents:
- Jordi Mas, responsable de la Subcomissió de Prospectiva
Hi intervindran:
- Danny Clovis Siaka*, secretari de l'Ambaixada del Camerun a Espanya
- Fabien Essianne, Doctorand en Ciències Humanes i Culturals; periodista de Radio France Internacional i corresponsal de l'Agencia EFE a Camerun: La realitat africana i el cas de Camerun.
- Paul Bernard Simo Mong, Director General de Huile de Cameroun,( acompanyat dels seus col.laboradors: Annie Tsimbo i Jean Yves Nseme).
- Charles Florent Bvouma, representant de Touristique Express.
- Montserrat Ramírez*, Relacions Institucionals de la Caixa d¿Enginyers. La Caixa d'Enginyers i l'acció emprenedora i social.
- Nuria Joan*, Consultora especialitzada en els Mercats d'Àfrica i Orient Mitjà d'ACCIÓ del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya: L'acció comercial del Govern a Àfrica.

Assistència gratuïta.
Dates: Dimecres, 18 de juny de 2014
Horari: A les 18.00 h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a planta, Barcelona.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Ponència "Presentació Pla d'Àfrica"