Mirador d'Innovació en Packaging

Comissió: Comissió Packaging
Descripció: Aquest any hem sumat a la proposta empresarial que era habitual, una conferencia alineada amb aquesta proposta empresarial.

PROGRAMA
09:30h Recepció i benviguda a càrrec de Elena Repollés i Manel Bertomeu de la Comissió de Packaging.

09:45h Proposta empresarial: "La innovació en packaging a traves del color" a càrrec de Josep Lucena, director de la empresa fabricant de masterbatch GALLOPLAST S.L.

L'empresa GALLOPLAST, S.L., presentarà els masterbatch per la coloració de embalatges de plàstic tant flexible com rígid. Els masterbatch de GALLOPLAST poden donar color a molts tipus de plàstic (HDPE, PP, PET, etc...) fent més atractiu l'envàs i millorant les seves propietats. GALLOPLAST té equipaments de producció especials per manipular pigments d'efecte, que son molt sensibles a l'esforç mecànic i que poden ser deteriorats fàcilment.
GALLOPLAST amb el seus equipaments i know-how minimitza el deteriorament d'aquests pigments aportant a l¿envàs coloracions mes atraients.

10:45h Coffe break, cortesia de GALLOPLAST

11:15h Conferencia: "Fenòmens superficials relacionats en el disseny de Packaging" a càrrec del Dr Llorenç Bautista responsable de l'Àrea de Tractament de Superfícies LEITAT Technological Center
La conferència abordarà els fenòmens fisicoquímics associats a problemàtiques relacionades amb la superfície de materials de packaging (difusió d'additius a la superfície, envelliment dels tractaments superficials, etc.).

Es plantejaran les principals hipòtesis que expliquen les problemàtiques de superfície, així com un recull de tècniques d'anàlisi superficial que poden validar les hipòtesis plantejades (angle de contacte, tensió superficial, microscòpia òptica, SEM, TEM, FTIR-ATR, XPS i AFM, entre d'altres). Finalment, s'explicaran breument les diferents tècniques de modificació superficial actuals, indicant les principals avantatges i inconvenients associades a cadascuna d'elles.

12:15h Precs i preguntes

Assistència gratuïta.
Dates: Divendres, 14 de març de 2014
Horari: A les 9:30h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.