Jornada tècnica "Morir camí de la feina i la prevenció viària"

Comissió: Comissió d'Enginyers a l'Administració Pública
Descripció: "Els funcionaris i els professionals de la formació viària el mon de la prevenció de riscos laborals i viaris, la mobilitat i el transport"

- Fer conèixer als professionals de la seguretat viaria l'espai de trobada que ofereix el COEIC/AEIC i valorar els aspectes d'interès respectiu.
- Obrir un debat sobre la qualitat dels exàmens de conduir basada en la preparació tècnica i el rigor.
- Promoure accions en la línia encetada pel COEIC/AEIC en matèria de prevenció de riscos laborals viaris i potenciar la participació dels especialistes en la formació dels treballadors.

9.30 h - Inauguració a càrrec de Jordi Guix, degà del COEIC, Joan Josep Isern , Director del Servei Català de Trànsit i Pedro Mondelo, director del CERpIE-UPC i del Congrès de la ORP2014 a Saragossa.

10.00 h - "La formació viària i els exàmens de conduir: el COEIC/AEIC per la formació i l'avaluació integral i permanent", Josep Lluis Pedragosa, del CERpIE-UPC, coordinador de l'Àrea Laboral Viària del Congrès ORP2014, i membre de la Comissió dels E.I. a les AAPP.

10.20 h - "Riscos laborals d'examinadors i formadors: la seva avaluació i prevenció", Jordi Rabassó, coordinador de la Subcomissió de Prevenció de Riscos Laborals de la Comissió de Prevenció i Seguretat.

10.40 h -" L'INFOCENTRE del COEIC/AEIC com a fórmula d'expansió de les activitats i desplegament de noves linies professionals", Teresa Abella, responsable de l'Infocentre.

11.00 h - "El rol dels professors de formació viària en la seguretat viària. Educació, formació, exàmens de conduir i reeducació-sensibilització dels grups de risc", Gerardo Palomino del SUTA de CCOO i Antonio Paz, professors de formació viària i promotors de l'Associacionisme de la professió.

11.20 h - Pausa

11.50 h - "Un front comú, únic i col.legial/associatiu dels professors de formació viària com a vèrtex d'una professió clau en els Plans de Seguretat Viària", Carme Huguet, professora de formació viària i Presidenta de PROVIAL.

12.10 h -"Els examinadors de conduir i la qualitat de les avaluacions: possibilitats de millora i participació en el procés dels examinadors", Silvia Faja, examinadora de conduir i Delegada d'UGT en la Prefectura Provincial de Trànsit de Barcelona i Sabadell.

12.30 h -"L'Associació de Tècnics i Experts en trànsit i transports: Una entitat de professionals", Alfred Morales, President d'ACTEC.

12.50 h - "Els COEIC/AEIC com espai de trobada i de suport als professionals del camp de la mobilitat, transport terrestre, trànsit i seguretat viaria", Josep María Rovira, Vicedegà del Col.legi d¿Enginyers Industrials de Catalunya i President de la Comissió de Mobilitat i Transports del COEIC/AEIC.

13.10 h - Col.loqui.

13.45 h - Cloenda a càrrec de Jordi Renom, President de l'AEIC, Lluís Terradas, Director de l'Area Funcional de la Subdelegación del Gobierno i Maria Olivera, Presidenta de la Federació d'Autoescoles de Catalunya.

Modera la sessió Miquel Subirachs, president de la Comissió dels Enginyers Industrials a les Administracions Públiques del COEIC/AEIC.

Assistència gratuïta.
Dates: Divendres, 31 de gener de 2014
Horari: A les 9:30 h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a planta, Barcelona.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Ponència Sra. Teresa Abella, responsable d'Infocentre (COEIC)
Ponència Ponència Sr. Toni Molina, enginyer industrial. AQPE Secretary-General
Ponència Ponència Sra. Carme Huguet, professora de formació viària i Presidenta de PROVIAL
Ponència Ponència Sr. Gerardo Palomino Garcia. SUTA CCOO
Ponència Sr. José Luis Pedragosa, del CERpIE-UPC
Ponència Ponència Sr. Alfredo Morales, Associació Tècnica d'Experts en Transports de Catalunya
Ponència Ponència Sr. Jordi Rabassó, coordinador de la Subcomissió de Prevenció de Riscos Laborals de la Comissió de Prevenció i Seguretat.
Ponència Ponència Sr. Silvia Faja, examinadora de conduir i Delegada d'UGT en la Prefectura Provincial de Trànsit de Barcelona i Sabadell