Tast de vins de la DO Pla de Bages

Comissió: Comissió de Cultura
Descripció: El tradicional Tast de Vins d'abans de les Festes d'enguany el dediquem a la DO Pla de Bages, una zona emergent, que de la ma del seu Consell Regulador està recuperant moltes varietats autòctones per a productes de gran qualitat, en un dels territoris amb més vinyes de Catalunya en el passat.

Organitzada amb col·laboració de la Delegació del Vallès, obrirà la sessió en Joan Francesc Baltiérrez, secretari del Consell Regulador de la DO, que exposarà les característiques de la zona: moltes vinyes envoltades de boscos i d'herbes aromàtiques, recuperació de varietats autòctones com el Picapoll i el Mandó, els cellers que en fornen part, tots amb vinyes pròpies, així com les característiques dels diversos elaborats i els seus volums de producció.

A continuació, na Clara Antúnez, sommelier i màster en Comunicació i Gastronomia, dirigirà la sessió en la que es tastaran els vins que es detallen a continuació, cedits pels cellers que es destaquen en negreta:

- Tres blancs: Picapoll 2012, jove, de Vins Grau, Picapoll 2012 d'Abadal i Picapoll d'Acàcia (PD'A) 2011 de Solergibert.
- Un rosat 2012 d'Abadal.
- Tres negres criança: Roques Albes 2008 de la Cooperativa d'Artés, Bernat Oller 2009 d'Oller del Mas i La Llobeta 2009 del Celler del Molí (Collbaix).

destacant-ne las característiques de la seva elaboració, i fent notar i descobrint les notes de tast, tant les visuals com els aromes i el gust.

Preu: 10 euros per persona, a pagar en efectiu el mateix dia del Tast.

Places limitades que s'adjudicaran per rigorós ordre d'inscripció.
Dates: Dilluns, 2 de desembre de 2013 a les 18:30
Horari: A les 18:30 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, Sala Social, 1a. planta, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.