Cicle: Nous Models de gestió empresarial. "Gestió sobre la base de riscos com garantia per la Competitivitat i Continuïtat Empresarial"

Comissió: Comissió Gestió Empresarial
Descripció: En períodes d'incertesa com l'actual, cada vegada són més les empreses que opten per integrar en la seva gestió el Model ERM (Enterprise Risk Management). De forma molt resumida es tracta de -per a cadascuna de les diferents àrees de l'empresa- definir aquelles situacions (amb els seus corresponents indicadors) que em comporten situacions de risc per a la continuïtat del meu negoci. Per als riscos amb una probabilitat mitjana; optarem per aplicar -d'entrada- mesures preventives en el propi procés, mentre que per als riscos amb probabilitat baixa; optarem per l'aprovació de Plans de Contingència o de continuïtat de negoci. La citada incertesa serà integrada alhora en la Planificació de l'Estratègia Empresarial, la qual cosa facilitarà a la detecció de Noves Oportunitats per a l'empresa.

Entre altres avantatges ERM permet minimitzar riscos de cara a l'abast d'objectius marcats per l'empresa, aporta eines per a l'agilitat i rapidesa en la presa de decisions, està en línia amb la sostenibilitat, comporta millores en el meu nivell de competitivitat respecte a altres empreses del sector, així com finalment comentar l'avantatge que el model està centrat en la continuïtat de negoci. La segona part estarà més centrada -sobre la base d'últims escàndols de component final financer de domini públic detectats recentment en òrgans suprems de la pròpia empresa- a analitzar els propis riscos corporatius que estan comportant la reelaboració de nous codis d'ètica interna, de nous reglaments de consells d'administració, conegut globalment com els "Codis de Bones pràctiques Corporatives" que, evidentment, tindran una bona influència tant en la competitivitat com en la continuïtat de la nostra empresa. Està previst per part del Govern Español,que per a inicis de 2014 es disposi de la revisió dels documents que articulen aquestes connotacions.

Hi intervindran:
Presentació i benvinguda:
- Xavier Subirats, Co-president de Competitiveness Comission

Exposició tècnica:
- Miguel Ángel Estruga Camacho, Co-President de Competitiveness Comission, i Consultor en Sistemes Integrats per la Gestió del risc. MAASTRICHT CONSULTANTS, "Visió, explicació i avantatges aportats per un sistema ERIM (Enterprise Integrated Risk Management)"
- Elena Pemán, PRICEWATERHOUSECOOPERS
- Nacho Marull, Responsable àrea GRC (Governance, Risk amd Compliance)
"Dels riscos operatius als corporatius: Govern Corporatiu de l'Empresa"

Cas pràctic A:
Cristina Martinez, Direcció Corporativa de Riscos. CAMPOGRIO FG
"La gestió integral de riscos a CAMPOFRIO FG"

Cas pràctic B:
José Luis Delgado, Responsable de Riscos. AGUAS DE VALENCIA.
"L'experiència d'integració de riscos en base a EA31 & ISO-31000 a AGUAS DE VALENCIA".

Col·loqui. Moderador:
- Lluís Rischak, coordinador Competitiveneess Comission.

Tancament:
- Salvador Baille, secretari Competitiveness Comission, en representació del Col.legi d'Enginyers.
- Josep Maria Gallart, secretari Competitiveness Comission, en representació del Col.legi d'Economistes.

Competitiveness Comission (Commisio Mixta Enginyers Industrials de Catalunya-Col·legi d'Economistes de Catalunya)

Assistència gratuïta.

Les inscripcions es poden fer al COEIC segons la inscripció online que trobareu més abaix o bé al Col·legi d'Economistes, Sra. Joana Murcia: jmurcia@coleconomistes.com Tel. 934 161 604 (places limitades)
Dates: Dilluns, 21 d'octubre de 2013 a les 17:00
Horari: De 17:00 a 19:00 hores a la Sala d'actes del Col·legi Economistes, Plaça Gala Placidia, 32, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.