AJORNAT - Cicle de debats Empresa i Administració: Nou model de relació entre empresa, administració i professionals. Visió a 3 bandes per millorar la competitivitat

Comissió: Comissió d'Enginyers a l'Administració Pública
Descripció: AJORNAT FINS A NOVA DATA

Comissió d'Enginyers a l'Administració Pública amb la coorganització del FOMENT DEL TREBALL

Primera sessió
La riquesa d'un país, entre d'altres coses, ve determinada per l'esperit emprenedor dels seus ciutadans a l'hora de crear noves activitats generadores de valor afegit i llocs de treball. L'entorn socioeconòmic on l'empresari desenvolupa la seva activitat ha de fomentar aquestes iniciatives, tot preservant l'interès col·lectiu. En el manteniment de l'entorn empresarial, les Administracions Públiques hi juguen un paper clau, ja que són les responsables d'aplicar les regulacions i actuacions públiques que han de garantir el correcte funcionament del sistema.

D'altra banda, en un nou escenari de relació entre les Administracions Públiques i l'activitat empresarial que atorga més confiança a les empreses, cal que aquesta figura assumeixin les seves responsabilitats addicionals d'autocontrol que el nou rol els imposa. En aquest escenari el paper del col·lectiu de professionals és el de liderar des de l'enginyeria la cerca de solucions i oportunitats que permetin enfortir i desenvolupar aquest marc de creació de riquesa.

Aquesta taula de debat vol incidir en el paper de cadascuna de les tres parts que composen l'esquema d'intervenció de l'Administració en l'activitat econòmica: Administració, empresa, tècnics professionals. Tant des de la perspectiva de l'accés a l'exercici d'una activitat com del control d'aquesta empresa al llarg de la seva vida. La comparació internacional del que li passa a una empresa amb la seva Administració en funció del territori escollit, complementa la visió.

Programa
18:00 h. Salutació
A càrrec de Joan Vallvé, Degà del Col·legi Enginyers Industrials de Catalunya

18:10 h.Presentació de la sessió coorganitzada amb el FOMENT DEL TREBALL
Alba Cabañas, Directora de l'Àrea Tècnica de Foment del Treball.
Miquel Subirachs, President de la Comissió dels Enginyers industrials a les Administracions Públiques.

18.15 h. A 3 bandes: visions creuades entre empresa, administració i professionals

La visió empresarial
Salvador Guillermo, Director d'Economia de Foment del Treball, "Temps de confiança: better regulation i business friendly"
Ramon Termens, President de Taurus Group, "Experiències de Taurus al món"

La visió dels professionals de l'enginyeria
Ricard Granados, Vicepresident de l'Associació d'Enginyers Industrials, "Garantia i responsabilitat al llarg del procés"

La visió de l'Administració
Cristina Pruñonosa, Gerent de l'Oficina de Gestió Empresarial. Generalitat de Catalunya, "Canal Empresa: El canal electrònic de la Finestreta Única Empresarial"
Ángel de Vicente, Doctor Enginyer industrial. Cap d'Activitats de l'Ajuntament de Mollet, "El paper de l'administració local dins el nou esquema"

Modera: Francesc Romagosa, Responsable de la Subcomissió de la Generalitat

19.45 h. Torn de debat i preguntes

Assistència gratuïta.
Dates:
Horari:
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.