Josep Cisquella, enginyer de formació i pintor de vocació

Comissió: Comissió de Cultura
Descripció: Homenatge al company Josep Cisquella Passada, associat des de l'any 1981 i que ens va deixar el 9 de setembre del 2010 amb 55 anys.

Conxita Oliver ens diu que la seva obra es va alimentar d'ambdós mons en un equilibri de forces entre la concreció del seny i l'expansió de la rauxa. En les seves pintures aconsegueix descobrir els rerefons poètic de les coses aparentment humils. Un artista que fou sensible a aspectes de la vida quotidiana per materialitzar-la en una il·lusió realista.

La seva educació tècnica li dóna un vigor constructivista i és pioner en la utilització de la tecnologia informàtica en la seva obra. Crea un nou camí entre la pintura i els volumens, sense imatges humanes i sols els seus efectes.

De tot això en parlarà:
- Oscar Vilarroya, Neurocientífic, Director de la unitat de Neurociència cognitiva de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la comunicació "Neurociència i Art".
- Lluís Martínez Biscarri, Enginyer Industrial. Parlarà al voltant de "Cisquella Enginyer".
- Josep Segú, Pintor i Crític d'Art de la Vanguardia. En la seva intervenció analitzarà "L'obra pictòrica del Josep Cisquella".

L'acte està organitzat per la Comissió de Cultura, i el seu president Joan-Enric Vidiella farà la presentació i de coordinador.

Fina Caus, la seva vídua, farà la cloenda de l'acte i ens convidarà a una copa de cava.

Assistència gratuïta.
Dates: Dilluns, 7 d'octubre de 2013 a les 18:30
Horari: A les 18:30 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a. planta, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.