La certificació de l'eficiència energètica dels edificis: Oportunitats i reptes per a l'enginyeria energètica

Comissió: Conferències
Descripció: PLACES EXHAURIDES
Aquesta jornada serà emesa en directe a través del Canal d'Enginyers de la web dels EIC, a través de l'Àrea Privada de cada col·legiat (és necessari usuari i contrasenya)

Comissió d'Energia - Comissió de Construcció - Comissió d'Acció Professional
Grup de Treball d'Eficiència Energètica
Jornada de divulgació de nova normativa i praxis pels EIC


L'abril de 2013 es van publicar dues regulacions que recauen sobre el consum d'energia dels edificis, tant per la seva construcció com per les seves instal·lacions. Són el RD 235/2013, que regula el procediment de Certificació d'Eficiència Energètica dels Edificis (C3E) tot manifestant l'obligatorietat de disposar de certificació en les operacions de compra-venta o arrendament d'habitatges a partir del 1 de Juny d'enguany, i el RD 238/2013 que modifica el Reglament d'Instal·lacions Tèrmiques dels Edificis. Quin mercat d'activitat ofereix aquesta nova regulació als tècnics competents?

Per donar una primera resposta a aquesta pregunta, el Col·legi i l'Associació dels Enginyers Industrials de Catalunya mitjançant el Grup de Treball d'Eficiència Energètica de la Comissió d'Energia, juntament amb les Comissions d'Acció Professional i Construcció, us oferim aquesta jornada amb una visió detallada i completa de la nova regulació i normativa, del procediment de certificació, de les competències jurídiques i de les eines de càlcul. Obrim també un debat entorn a l'aportació dels enginyers industrials a la escaient valoració energètica dels edificis, a fi de poder assolir l'objectiu de reducció d'energia primària en el parc edificat, raó de fons de les Directives Europees que han incentivat des del 2002 la C3E.

Està prevista la participació dels assistents al finalitzar cada panell i la mateixa taula.

PROGRAMA

09:00h BENVINGUDA: Ricard Granados Vice-President de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya

MODERADOR: Albert Pascual

PRIMER PANELL: Certificació d'Eficiència Energètica d'Edificis tant de nova construcció, com existents, segons el nou RD 235/2013

El procediment de Certificació a Catalunya, a càrrec de Lluís Morer, Cap d'Unitat d'Eficiència Energètica i Renovables, ICAEN.
La pràctica i les raons de la Certificació d'Eficiència Energètica d'Edificis, a càrrec de José Manuel Pinazo, President del Comitè Tècnic, ATECYR.
Les qüestions jurídiques i competencials dels enginyers industrials en la Certificació d'Eficiència Energètica d'Edificis, a càrrec de Josep Barceló, Advocat.

11h:15 - 11h:45 PAUSA CAFÉ: Ofert per Lutron Electronics

MODERADORA: Cristina Soler

SEGON PANELL: Actualització del RITE (aprovat pel RD 1027/2007), segons el nou RD 238/2013

Modificacions reglamentàries que afecten a les Instal·lacions Tèrmiques en els edificis i anàlisi de les modificacions tècniques, a càrrec d'Antonio García Laespada, Membre del Comitè Tècnic ATECYR.

TAULA DEBAT: L'aportació dels enginyers industrials a la certificació d'eficiència energètica dels edificis, experiències i expectatives.

Francesc Bonvehí, Comissió de Construcció
Marc Masó, Comissió d'Energia
Óscar Martínez, Comissió d'Acció Professional

13h:55 CLOENDA: Eloy de Solà, President dATECYR per Catalunya

Assistència gratuïta.

Dates: Dimarts, 18 de juny de 2013 a les 9:00
Horari: De les 9:00 a les 14:00 hores, a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a. planta, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Lluís Morer Certificació d'Eficiència Energètica d'Edificis
Ponència Francesc Bonvehí Certificació d'Eficiència Energètica dels Edificis
Ponència Antonio García Laespada REAL DECRETO 238/2013
Ponència José Ma. Pinazo RD 238/2013. Procedimiento básico para la CEEE