El carbó i l'energia eòlica

Comissió: Comissió d'Energia: Grup de Treball d'Energies Primàries
Descripció: Cicle de jornades & debat sobre les fonts d'energia
Les energies primàries: entre la necessitat i l'estalvi.


L'energia és avui un tema de debat polític i d'actualitat social, tant per la dimensió econòmica com medi ambiental de la seva activitat. Quines són, però, les fonts d'energia que disposem? Com aconseguim treure'n profit? Quin és l'abast del seu cost? Des de la Comissió d'Energia us oferim un cicle de jornades on experts en cada recurs energètic ens explicaran la seva naturalesa, tractament i cost.

En aquesta tercera sessió podrem confrontar dues de les fonts més universals d'energia: el vent, vinculat arreu del món i al llarg del temps a la nàutica, emprat també en bombeig de pous, és avui una de les grans promeses de futur per a la generació elèctrica, amb un consolidat desenvolupament tecnològic en aplicacions terrestres i marines; el carbó, emprat també des de temps remots, combustible clau en la revolució industrial, és avui i serà demà la principal font d'energia a nivell mundial, havent d'ampliar el propi domini tecnològic a la captura del CO2 emès.

Carbó i vent, vent i carbó, dues fonts d'energia tècnicament consolidades amb clars reptes i desafiaments per al demà. Quin és el seu estat de l'art? Quin camí s'ha traçat? Copsarem, una vegada més, que les tecnologies energètiques esdevenen sempre un punt de partida.

Nota I: Primera sessió sobre El Petroli i l'Energia Solar (12/12/2012). Disponible al web: http://www.eic.cat/wps/PA_Jornades/fitxa.jsp?codi=1086084

Nota II: Segona sessió sobre La hidràulica i el Gas Natural (04/03/2013). Disponible al web: http://www.eic.cat/wps/PA_Jornades/fitxa.jsp?codi=1086677

Presentació:
- Xavier de Rocafiguera, Subcomissió d'Energies Primàries.

Hi intervindran:
- El Carbó: Fernando Goñi, Director de Mercados de Combustibles y CO2 de Gas Natural Fenosa.
- L'energia Eòlica: Miquel Cabré, President d'EòlicCAT.

Assistència gratuïta.
Dates: Dimecres, 12 de juny de 2013 a les 18:30
Horari: A les 18:30 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a. planta, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.