150 Aniversari AEIC: De la "Sociedad Catalana para el Alumbrado por Gas" a "Gas Natural Fenosa": Tecnologia, mercats i impacte a la societat

Comissió: Actes Corporatius
Descripció:

Cicle de Conferències 150 Aniversari

La "Sociedad Catalana para el Alumbrado por Gas", actualment anomenada "Gas Natural Fenosa", es va constituir l'any 1843 a Barcelona, i és la societat per accions cotitzada a la Borsa més antiga del país. És la companyia que va crear la indústria del gas a Catalunya i a Espanya, i ha estat sempre al llarg de la seva història, l'empresa pionera que va introduir en el país la tecnologia més moderna, com el cracking catalític de naftes, o les novetats de la indústria del gas al món, com el gas natural.

El gas és el primer servei que arriba a les cases, molt abans que l'aigua corrent i que l'electricitat; és una indústria d'inversió pesada abans del ferrocarril; és un sector d'activitat que requereix tècnics experimentats. Un exemple pot ésser que la primera competència que van tenir els Enginyers Industrials va ser la verificació de comptadors de gas.

La intervenció presentarà els inicis i les diferents etapes del desenvolupament històric de la societat durant els seus primers 170 anys d'existència. Actualment és l'empresa industrial més important de Catalunya, estant entre les deu primeres empreses d'Espanya, amb 20 milions de clients i activitats a 25 països del món, tant en gas, com en electricitat, en energies renovables o en trading.

Introducció:
- Francesc Figueras, President de la Delegació del Vallès del Col·legi d'Enginyers Industrials

Hi intervindrà:
- Pere A Fàbregas, Historiador i expert en energia

150Aniversari

Dates: Dijous, 30 de maig de 2013
Horari: De les 18:30 a les 20:30 hores al Museu del Gas de Sabadell. Plaça Del Gas, 8, 08201 Sabadell (a 5 minuts de l'Estació Sabadell Rambla dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya).
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.