Taula Rodona: La Recerca i Innovació Responsable a Europa

Comissió: Comissió Gestió Empresarial
Descripció: El tema principal de la sessió és avaluar la situació de la Recerca i la Innovació Responsable (RRI), les mesures relatives a la presa de consciència de la societat sobre la RRI i la forma que la RRI pot augmentar a Europa la creativitat per respondre adequadament als reptes actuals de la societat segons consten en l'Horitzó 2020: sortir de la crisi econòmica, abordar les preocupacions dels ciutadans i enfortir la posició global de la Unió Europea.

La Recerca i la Innovació Responsable s'entén com el treball conjunt dels agents socials durant tota la investigació i el procés d'innovació per tal d'alinear millor el procés i els seus resultats, amb els valors, necessitats i expectatives de la societat.

En aquest context, els components que interessen al Projecte R+D+4i i que es tractaran a la TR són: la governança en la recerca i la innovació, el compromís i participació de tots els actors socials implicats (investigadors, industrials, polítics i societat civil), l'educació científica, l'accés obert als resultats de la recerca i la innovació, la igualtat de gènere i l'ètica.

Hi intervindran:
- Joan Fontrodona (ponent principal), Professor i director del Dept. d'Ètica als Negocis, Director Executiu del Centre de Negocis i Societat (CBS), IESE Escola de Negocis.
- Priscilla Boiardi, Investigadora, Àrea Emprenedoria, Governança i Estratègia, Vlerick Escola de Negocis.
- Johannes Firsbach (p.c.), President, Associació d'Enginyers de North Rhein Wesfallen.
- Asko Miettinen, Professor emèrit, Lappeenranta University of Technology, Finlàndia, Assessor en Innovació a l'Empresa.
- Lanfranco Senn, Professor, Universitat Bocconi, Milan; Director del Centre de Recerca i Economia Regional Transport i Turisme (CERTeT).
- Marc Valax, Professor, Investigador en Gestió International i Processos d'Innovació a les PIMEs, IAE-Universitat Jean Moulin Lyon 3.
- Klaus Lindegaard (p.c.), Professor, Dept. de Lideratge i Estratègia, Universitat del Sud de Dinamarca.

Moderador:
- Joan Amorós, Secretari general executiu Associació Projecte R+D+4i Euro-Action Group

Les ponències seran en anglès.

Assistència gratuïta.

Comissió de Gestió Empresarial: R+D+4i
Dates: Dijous, 2 de maig de 2013 a les 18:00
Horari: A les 18:00 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a. planta, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.