El ferrocarril en les arts (2a. part)

Comissió: Comissió de Cultura
Descripció: El ferrocarril, que es conforma amb la participació de totes les tecnologies, és un sistema tècnic estès per damunt el territori que ha tingut un impacte social tan manifest i singular, que ha estat atès per totes les arts fins esdevenir un objecte de culte.

La primera part celebrada el passat 22 de novembre 2012 va avarca des dels orígens fins la consolidació del cinema mut i les avantguardes artísitiques i literaràries. Va ser un èxit, per la sorprenent, interessant i trepidant comunicació dels seus continguts.

Aquesta segona part avarca des del cine sonor i altres arts amb la seva transcendència en la nostra societat fins els nostres dies.

Hi intervindrà:
- Jordi Font-Agustí (Badalona, 1955). Enginyer i novel·lista. Ha publicat, entre altres: Assassinat a l'Escola de Treball (1993), La força del riu (1996), Contracorrent (Premi El lector de l'Odissea 2000), Traficants de llegendes (Premi internacional de ciència ficció de la UPC 2003) i La febre del vapor (Premi Manuel de Pedrol de ciència-ficció 2010). Algunes d'elles han estat traduïdes al castellà. Va codirigir la col·lecció Solaris de relats juvenils de tema tècnicocientífic i va coordinar el volum Entre la por i l'esperança: Percepcions de la tecnociència en la literatura i el cinema (2002). Ha impartit a la UPC el curs Història de la tecnociència a través de les arts. Publica un article mensual sobre el ferrocarril en els arts a la Revista Via Libre de la Fundación Ferrocarriles Españoles.
Blogg: http://arteyferrocarril.blogspot.com
Presenta el ponent: Joan Manuel García Ferrer, Enginyer Industrial i Llicenciat en Geografia i Història. Responsable del Cineclub de la Comissió de Cultura de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya. Director dels Cicles Ombres Mestres: Les lliçons dels grans del cinema.

Comissió de Cultura: Engitren

Assistència gratuïta.
Dates: Dijous, 28 de febrer de 2013
Horari: A les 18:30 hores a la seu dels EIC, Pl. Ramon Berenguer el Gran, 1, pral, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Jordi Font-Agustí II part - Del cinema sonor a la crisi del petroli