Cafè dels Enginyers

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: Hi intervindrà:

- Joan-Enric Vidiella, ex empresari, creador i liquidador de Vidiestil, S.A.

Avui li toca parlar a un company hiperactiu, a més Enginyer d'Indùstria Tèxtil, de com es fa d'empresari de la res fins que es deixa de fer-ho al cap de 38 anys. Va estar Secretari de l'Associació d'Enginyers d'Indústria Tèxtil i, junt amb el seu President, va portar les gestions per fusionar-se amb l'Associació d'Enginyers Industrials. També va viure el naixement de la Caixa d'Enginyers.
La seva vida professional es va centrar amb la seva empresa de creació i comercialització de teixits estampats de cotó, líder en el seu sector des de 1985 al 2005 i en presència a totes les fires de prestigi.
Vidiestil va rebre el 1998 el premi a l'Internacionalització de l'Economia Catalana de la Generalitat de Catalunya, al 1999 Pierre Mauroy lliurava a Vidiella la Medalla de la Ciutat de Lille i en el 2000 Giorgio Armani la Distinció de Moda In de la Ciutat de Milan. Va ser el primer fotògraf espanyol que va tenir autorització per assistir a les desfilades de Cristian Dior a París i després a la Setmana de la Moda.
Té publicats més de 300 articles a les revistes del sector tèxtil i de moda i acaba de publicar un llibre entranyable del Batxillerat al "Instituto Nacional de Enseñanza Media" de Reus, del 1945 al 1952. Destina bona part del seu temps actual a un Museu que ocupa 600 m2, on hi ha vàries col·leccions. La de "azulejos" dibuixats a mà, la filatura manual de la llana i el lli, 80 ceràmiques gregues del S. VI al S. IV a. C, uns 120 quadres de pintors de Reus: Fortuny, Galofre, Tapiro i Llovera, i una extraordinària col·lecció de disseny tèxtil. També està molt vinculat a la nostra Associació en la qual és el President de la seva Comissió de Cultura.
Dates: Dimarts, 12 de febrer de 2013
Horari: De les 10:00 a les 12:00 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a. planta, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.