Llegir el firmament a través dels mites

Comissió: Viu l'Associació
Descripció: Explicar contes sota la llum de les estrelles per entendre com funciona el nostre món, sempre ha estat un recurs utilitzat per l'home. Les cultures antigues van tenir, però, la gran idea de fixar històries en el firmament, mitjançant les constel.lacions d'estrelles que podem veure qualsevol nit, i d'aquesta manera convertir-les en relats eterns.

Ho van fer tant bé, que encara avui en dia utilitzem aquests dibuixos que formen les constel.lacions per a localitzar les estrelles en el nostre cel nocturn, i recordant les seves històries, per entendre no només com funcionava el cosmos per a les cultures antigues, sinó també com organitzaven la seva vida social i política, com pensaven, les emocions que sentien...

En aquest taller aprendrem a identificar les constel.lacions que ens ofereix el cel, tot relacionant-les amb les seves històries mitològiques i en el sentit que aquestes aporten al món antic i encara al nostre.

El taller serà impartit per Marc Boque, llicenciat en Filosofia i Física.

Observacions: Aquest curs és una continuació, però no cal haver realitzat el curs anterior ni tenir coneixements previs.

PROGRAMA DEL CURS I CURRICULUM DEL PROFESSOR
Dates: Dimecres 23 i 30 de gener de 2012
Horari: De 18.30 a 20.00 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, Barcelona.
Preu: Preu col.legiat: 20 euros / Preu no col.legiat: 23 euros
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.