Anàlisi de l'enginyeria econòmica a la pràctica professional i a l'administració

Comissió: Comissió de Cultura
Descripció: Possibilitats del nou concepte polític social del 1967 i 1968, a través de "El Centre D'Ètudes des Programmes Èconimiques" de Paris. L'organització de la producció i models matemàtiques de l'Economia a la Teoria del Creixement. La seva correlació amb l'Ajuntament de Barcelona en Urbanisme i Obres Publiques, programació econòmica i de medi ambient, des de la visió d'un Regidor. Estudi de la possible crisi en l'Estadi Olímpic. Anàlisi integral de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i el sistema estadístic català des de la direcció de l'Institut d'Estadística de Catalunya.
El 1972 i els nous models matemàtics de l'Economia de la Teoria del Creixement. Possibilisme de l'Economia Política de Marx. Estudi de la formació polivalent que integra la pràctica professional dels especialistes amb una òptica de sistemes, i la necessitat d'una formació especifica centrada en l'anàlisi i la gestió de sistemes complexes, tecnològics, ecològics i socioeconòmics, orientada de forma que capaciti per analitzar, diagnosticar, dissenyar, implantar, gestionar i motoritzar sistemes complexes. Anàlisi de futur basada en aquesta problemàtica.
L'enginyeria dels polítics i la seva política de l'enginyeria: una bona política feta per professionals de la política.

Part de les qüestions exposades estan descrites com experiències i reflexions en el llibre "Miradas, palabras, huellas. Memorias de un intelectual de acción", Josep Maria Vegara. RBA. Barcelona 2012.

La presentació del conferenciant anirà a càrrec de:
- Joan Torres, President de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya

Farà de moderador:
- Joan-Enric Vidiella, President de la Comissió de Cultura.

Hi intervindrà:
- Josep Maria Vegara. Doctor Enginyer Industrial i Catedràtic Emèrit de l'Anàlisi Econòmic de la Facultat de Economia de la UAB.

Assistència gratuïta.
Dates: Dijous, 29 de novembre de 2012 a les 18:30
Horari: A les 18:30 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a. planta, 08003 Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.